06.10.2023 | Petr Komárek | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a trenér měsíce: vítězi za září jsou chrudimský Huf a opavský Brožek

Foto: LFA
Jejich týmy nefigurují zrovna na nejvyšších příčkách FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, přesto jste je během září nemohli přehlédnout. Útočník Chrudimi David Huf se po třech gólech vyšvihl do čela jiné tabulky – střelců. Opava zase pod vedením Miloslava Brožka nepoznala přemožitele a posunula se na současné páté místo, jen s drobným odstupem na nejbližší konkurenty před sebou. Huf s Brožkem si za to vysloužili individuální ocenění pro nejlepšího hráče a trenéra měsíce.

Hráč měsíce: David Huf (MFK Chrudim)

Chrudim v září získala pět bodů ze čtyř zápasů, prohrála až na konci měsíce. Nejprve jako první tým v této sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila Vyškov, poté získala bod ve Varnsdorfu a doma proti nováčkovi ze Žižkova. Teprve den po svátku svatého Václava nestačila u Litavky na Příbram.

V tabulce sice Východočechům patří až dvanácté místo, v kádru ale mají aktuálně nejlepšího střelce soutěže. David Huf, který do MFK přišel před sezonou na hostování z nedalekých Pardubic, se za jedenáct zápasů trefil osmkrát. Na čele střelecké statistiky má tak o gól více než trio Idjessi Metsoko (Vyškov) – Ebrima Singhateh (Vlašim) – Jakub Řezníček (Brno).

Čtyřiadvacetiletý útočník se sedmi desítkami startů ve FORTUNA:LIZE se během zářijových kol prosadil třikrát. Nejprve zkraje druhého poločasu vyrovnal v souboji s Vyškovem, když po rohovém kopu zblízka poslal do sítě odražený balon. Proti Varnsdorfu pak zaznamenal dvě branky. Po hodině hry uspěl z dorážky a vyrovnal na průběžných 2:2. Čtvrt hodiny před koncem se pak uvolnil a poslal Chrudim do vedení, to však hosté udržet nedokázali. S prázdnou nicméně domů neodjeli.

Trenér měsíce: Miloslav Brožek (Slezský FC Opava)

Opava během zářijových duelů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ani jednou neprohrála. Krátce poté, co školákům skončily letní prázdniny, remizovala na Žižkově s rezervou Sparty 0:0. Následně si doma vyšlápla na jiný pražský celek – Duklu, které připravila druhou porážku v aktuálním ročníku.

Zvenku poté svěřenci hlavního trenéra Miloslava Brožka podruhé v řadě přivezli bod díky nerozhodnému výsledku ve Vlašimi. Remízu potvrdili proti výraznému favoritovi soutěže z Brna. Zbrojovku po obratu zdolali 2:1 a během pár dní nad ní tak zvítězili dvakrát. Před utkání F:NL se obě mužstva střetla také v MOL Cupu, kde Opava uspěla pro změnu 3:2.

Osmačtyřicetiletý Brožek dostal Slezský FC na průběžné páté místo tabulky. Bývalý účastník FORTUNA:LIGY má nyní na kontě osmnáct bodů, od čtvrté Vlašimi ho dělí pouze skóre (Opava má rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami o dva góly horší než Vlašim) a od třetího Brna jediný bod. Sám trenér Slezanů působí při vystupování na tiskových konferencích velmi seriózním, téměř akademickým dojmem. Mluví fundovaně, zároveň srozumitelně a plynule. Musí se mu mluvit dobře, Opavě se teď daří.