09.03.2024 | Milan Huppert | Zápas

Vyškov smazal v posledních minutách dvougólové manko a vydřel proti Vlašimi bod

Foto: Michal Málek (mfkvyskov.cz)
Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY měl v sobotu opět namále. Vyškov prohrával v utkání 18. kola s Vlašimí po brankách Berana a Kareema už 0:2 a dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by měl poprvé na jaře bodovat. Domácí favorit ale v závěru předvedl velkou stíhací jízdu. Hrdinou se stal Amidou Diallo, jenž nejprve v 90. minutě snížil a ve třetí nastavené minutě vyrovnal na konečných 2:2.
90' Diallo
90+3' Diallo
23' Beran
69' Kareem
28' Delferriere
37' Sylla
46' Krollis
71' Bayo
60' Beran
Sestavy
Stejskal – Ilko, Ab. Sylla, Němeček, Aberkane (70. Nghabo) – Diallo, Delferriere (63. Krška), Mafwenta, Fomba (63. Schön) – Krollis, Bayo (83. A. Svoboda)
Na lavičce: Borek, Kamara, Straalman
Trenér: Jan Kameník
Vágner – Kurka, Kulhánek, Breda, Kareem – Beran (74. Lacík), Nogha, Osuagwu, Pikul (88. Musil) – Planka (88. Onije), Vachoušek (65. Kneifel)
Na lavičce: Tichý, Heppner, Šubert
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Vokoun – Cichra, Kotalík • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 787

Komentář

Lídr tabulky měl co napravovat, neboť v prvním jarním klání padl na půdě nováčka z Kroměříže. A začal slibně, když hned v 6. minutě po rohu propadl míč ke stoperovi Syllovi, který však tváří v tvář brankáři neuspěl.

Zatímco domácí marně obléhali bránu soupeře, tak Vlašim udeřila hned ze své první příležitosti. Ve 23. minutě si odražený balón po střele spoluhráče našel Štěpán Beran a padajícímu Stejskalovi poslal míč do sítě nad levou nohou.

Festival šancí přinesl úvod druhého dějství. Navýšit náskok mohl Polák v dresu hostů Pikul, jenže vyběhnuvšího Stejskala nepřeloboval, na druhé straně posléze povedenou ránu Dialla parádně vytěsnil nad břevno Vágner. Hra se potom okamžitě přesunula na druhou polovinu hřiště, kde pěknou individuální akci předvedl Osuagwu. jehož přízemní pokus soupeř tečoval o kousek vedle pravé tyčky.

K nečekanému zisku tří bodů se hostující celek ještě více přiblížil v 69. minutě, kdy centr z rohového kopu doputoval k Paulu Kareemovi a proti zakončení do levého dolního rohu neměl brankář nárok. Vyškov rázem ztrácel dvě trefy a byl blízko druhému zápasu, kdy odejde bodově naprázdno.

Kameníkova družina však nesložila zbraně a povedeným závěrem nakonec z utkání vydolovala alespoň jeden bod. Hlavní postavou byl Amidou Diallo, jenž nejprve v 90. minutě dopravil za brankovou čáru míč prodloužený z centru od praporku, načež o tři minuty později využil nedorozumění mezi brankářem a obráncem a z předbrankového prostoru snadno uklízel do prázdné brány.

Na drnovickém stadionu se tedy zrodil remízový výsledek 2:2. Vyškov se díky zisku jednoho bodu na čele dočasně vzdálil druhé pražské Dukle na rozdíl čtyř bodů. Vlašim si polepšila na sedmou příčku před Opavu, Chrudim a Líšeň. Všechny tyto týmy mají shodný počet 24 bodů.