05.08.2022 | Petr Komárek | Zápas

Na Vysočině se body dělily, Jihlava i béčko Sigmy vstřelily po jedné brance

Foto: sigmafotbal.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy remizovali v druhém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s rezervou Olomouce 1:1. Oba góly padly už v prvním poločase. Domácí Vysočinu poslal rychle do vedení Zoubele, za Sigmu srovnal krátce před přestávkou Uriča. Horáci i Hanáci tak bodově navázali na vítězství z úvodního kola soutěže.
3' Zoubele
45' Uriča
31' Vedral
72' Tall
61' Spáčil
Sestavy
Jágrik – Křišťál, Vedral, Gabriel, T. Svoboda (54. Peřina) – Tureček (80. Shudeiwa), Lacko – Fila (46. Piško), Araujo-Wilson (46. Křivánek), Selnar – Zoubele (68. Tall)
Na lavičce: Soukup, Ogiomade
Trenér: Jan Kameník
Trefil – Slavíček, Bednár, Vepřek, Sláma – J. Matoušek (75. Mikulenka), Fabiánek (90+1. Grygar), Spáčil, Uriča (63. Galus) – Slaměna (63. Piña), Hadaš (75. Grečmal)
Na lavičce: Bílý, David
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Volek – Hurych, Lakomý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 478

Komentář

Domácí si krátce po začátku zápasu vytvořili převahu a ve třetí minutě otevřeli skóre. V ponechané výhodě odcentroval z levé strany Tomáš Svoboda a ve vápně hlavičkoval k pravé tyči zkušený Lukáš Zoubele.

Odpovědět se pokoušel Jakub Matoušek, jeho pokus na přední tyč ale brankář Jágrik chytil. Z hranice velkého vápna pak neuspěl Slaměna, který v minulém kole zařídil výhru Olomouce nad rezervou Sparty.

Velkou šanci na vyrovnání si Sigma vytvořila v 44. minutě. Hadašův pas trefil v pokutovém území Matoušek a zamířil kousek nad břevno jihlavské brány. Hosty to ale příliš mrzet nemuselo. Zanedlouho si Filip Uriča vyměnil balon právě s Matouškem, vběhl do šestnáctky a přízemní střelou poslal míč k zadní tyči. Jágrik se natahoval marně.

Na začátku druhého poločasu byl u levé postranní čáry faulován Sláma. Hosté zahrávali standardku, Slaměna ale centrem ani jednoho ze spoluhráčů v pokutovém území nenašel. V 55. minutě to po nabídce Křišťála zkusil přes hlavu kapitán Vysočiny Lacko, míč skončil nad břevnem Trefilovy branky. Podobně dopadla i Křišťálova hlavička po volném kopu Selnara.

Čtvrt hodiny před koncem oslovil Hadaš ve vápně nepokrytého Piňu, střídajícímu útočníkovi z Venezuely ale zakončení vůbec nesedlo. V 82. minutě mohli podruhé skórovat domácí. Tall na polovině hřiště udržel balon a šajtlí přihrál Křivánkovi. Střídajícího útočníka olomoučtí obránci nezastavili, vytlačili jej však do ne příliš výhodné pozice. Křivánek následně branku Sigmy minul.

V závěru ještě dvakrát výrazně zahrozili Hanáci. Piňa nejprve po otočce nastřelil levou tyč jihlavské branky, další náhradník Grečmal poté v tutové šanci zblízka napálil jen vyběhnuvšího Jágrika.