13.08.2022 | Petr Komárek | Zápas

Čekání na první bod i gól pokračuje, oslabená Dukla prohrála také v Třinci

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Trápení pražské Dukly v úvodu sezony pokračuje. Svěřenci trenéra Petra Rady nebodovali a neskórovali ani ve třetím letošním střetnutí. V rámci utkání 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odjeli s prázdnou z Třince, který po gólech Tomáše Omasty a Václava Juřeny zvítězil 2:0. Pražané ve Slezsku dohrávali od 50. minuty bez vyloučeného Šebrleho, který inkasoval v rozmezí dvou minut dvě žlutá napomenutí, a nadále se krčí na posledním místě tabulky. Třinec je se čtyřmi body osmý.
33' Omasta
74' Juřena
bez branek
54' Omasta
65' Juřena
66' Habusta
79' Kerl
48' Šebrle
50' Šebrle
82' Peterka
89' Holiš
Sestavy
Hasalík – Jursa, Foltyn, Straňák, Hýbl (26. Szewieczek) – Holík (62. Machuča), Habusta – Omasta (84. Tandara), Kateřiňák (84. Obadal), Kania (46. Gembický) – Juřena.
Na lavičce: Kerl, Brak
Trenér: Martin Zbončák
Čtvrtečka – Barac (79. Buchvaldek), Piroch, Holiš, V. Svoboda – Šebrle, Peterka, Uhlíř (79. Ullman), Moulis (61. Souček) – Kozel (61. Kim), Matějka (61. Huf).
Na lavičce: Šťovíček, Matoušek
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Orel – Machač, Lakomý • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 463

Komentář

Čekání Dukly na první gól v letošní sezoně F:NL mohl v šesté minutě ukončit Matějka. Posila z Plzně střílela po rohovém kopu z hranice malého vápna, Hasalík ale balon dokázal vyrazit. Hostujícího útočníka pak vychytal znovu, když zakončoval zblízka po zpětné přihrávce Kozla.

Třinec ještě před půlhodinou hry sáhl ke střídání v obranné čtveřici. Krátce nato zahrozil Moulis, ani zkušený záložník ve službách Pražanů však na Hasalíka nevyzrál. V 33. minutě udeřili domácí. Centr z pravé strany si ve vápně zpracoval Tomáš Omasta, udělal s míčem pár kroků a propálil Čtvrtečku. Gólmanovi Dukly nepomohlo ani to, že šel z brány a soupeři zmenšil střelecký úhel.

Další důležitý moment zápasu nastal na začátku druhého poločasu. Hostující Šebrle nejprve fauloval pronikajícího Gembického a dostal žlutou kartu. Za dvě minuty pak syn olympijského vítěze Romana Šebrleho na útočné polovině přidržel Szewieczka, který se vydal do brejku. Rozhodčí Orel opět vytáhl žlutou kartu a svěřence trenéra Rady vyloučil.

Oslabení „vojáci“ ale dál hrozili. Do odraženého balonu se opřel jejich kapitán Peterka a Hasalík musel balon vyškrábnout nad břevno. Zakončení předvedl také třinecký kapitán Habusta, Čtvrtečka se včas přesunul na zem a zasáhl. Pak se znovu ukázal Hasalík. Hlavička střídajícího Kima po centru Uhlíře vypadala ošidně a směřovala k tyči. Brankář Slezanů ji ve skoku vytěsnil na roh.

V 74. minutě Třinec navýšil vedení. Hrotový útočník Václav Juřena po dlouhém pasu utekl hostující obraně a přehodil vyběhnuvšího Čtvrtečku. Snížit mohl Huf, hlavičkoval ale nad branku. V nastavení ještě zahrával standardku Svoboda, i jeho střela z levé strany byla nicméně nepřesná.