14.08.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Dordič proměnil dvě penalty a Varnsdorf doma zvítězil nad Prostějovem

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu porazili ve třetím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Prostějov 2:0 a doma zatím v letošní sezoně zůstávají stoprocentní. Oba góly Severočechů vstřelil z penalty bosenský kanonýr Dordič. Poprvé se z penaltové značky trefil krátce před přestávkou, podruhé pak po hodině hry. Hanáci po výhře nad rezervou Slavie a remízou s Třincem poprvé v novém ročníku druhé nejvyšší soutěže nebodovali.
45+1' Dordič (pen)
62' Dordič (pen)
bez branek
10' Žák
76' Samko
78' Richter
42' Pinc
50' Omale
61' Vlachovský
62' Bialek
82' Ali-Abubakar
86' Bartolomeu
Sestavy
Vaňák – Richter, Kubista, Zbrožek, Radosta – Bláha, Žák (46. Kříž) – Schön (86. Vachoušek), Ondráček (65. Samko), Dordič (74. Ludvíček) – Rudnytskyy (65. Tanko)
Na lavičce: Šerák, Michal
Trenér: Miroslav Holeňák
Krynskyj – Bolf, Elbel (78. Blahuta), Bialek, Schaffartzik – Bartolomeu, Omale (57. Kulig), M. Mach, Zapletal (57. Ali-Abubakar) – Pinc, Koudelka (35. Vlachovský, 78. Píchal)
Na lavičce: Bárta
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Radina – Kotalík, Hádek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 720

Komentář

Třetí kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřel duel Varnsdorfu s Prostějovem. Úvod utkání byl z obou stran velmi opatrný a oba týmy měly problémy s přesností přihrávek. Že půjde o zápas plný soubojů, potvrdila desátá minuta utkání, kdy si žlutou kartu vykoledoval Žák. Domácí poté převzali otěže hry, byli aktivnější a drželi Prostějov na jeho polovině. První větší šanci si připsal Ondráček, ten obešel bránícího hráče a vystřelil po zemi. Brankovou konstrukci minul jen o centimetry.

Aktivně hrající Ondráček byl u zrodu úvodní branky utkání poté, co dostal míč za obranu a zpětnou přihrávkou trefil ruku prostějovského obránce. Penalta. K té se postavil Bojan Dordič, který se tvrdou střelou do pravého horního roku nemýlil. Domácí tak šli do kabin s těsným náskokem.

Další branka přišla v 62. minutě. Varnsdorf rozehrál standardní situaci na Dordiče, který posunul míč na Rudnytského, jenž byl zastaven nedovoleně. A opět v pokutovém území. Sudí Radina tak nařídil druhý pokutový kop v zápase. Ten si vzal na starost Bojan Dordič, tentokrát zvolil levou stranu a zvýšil na konečných 2:0 pro domácí.

V duelu padlo celkem devět žlutých karet. Varnsdorf se v tabulce posunul na šesté místo s šesti body, Prostějov je devátý se čtyřmi body.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FK Varnsdorf): "Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a připsali jsme si tři body. Nám se od začátku moc nedařilo. Šlo vidět, že na nás byl Prostějov dobře připravený. Narušoval nám hru, kterou jsme chtěli hrát. Takže se nám dneska tolik nedařilo, ale zlomili jsme to takzvanou vůlí a chtěním. Moc si toho cením. Říkal jsem to hned hráčům po zápase. Není umění vyhrát zápas, když se vám všechno daří. Vážíme si toho, že jsme to dneska zvládli. Byť jsme dali dvě branky z penalty, tak jsme tomu šli naproti a zaslouženě vyhráli."

Pavel Šustr (1.SK Prostějov): "V krátkosti. Tahali jsme od začátku zápasu za kratší konec. Nedokázali jsme se vyrovnat ani s nasazením, vůlí soupeře, a ani fotbalově. Zápas jsme v podstatě nedokázali nijak ovlivnit. Navíc jsme udělali dvě chyby, dvě penalty. Jedna byla nastřelená ruka, ale minimálně ta druhá byla zbytečná. Dneska jsme si nezasloužili vyhrát a už jsem hráčům řekl, že si o tom musíme vážně promluvit. Protože jestli chceme hrát a chceme být úspěšní, tak některé základní věci v zápasu tam musí být."