13.08.2022 | Radim Sochor | Zápas

Pražské derby pro Slavii! V souboji rezerv přehrála Spartu 4:2

Foto: slavia.cz
Praha – Sobotní program 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY okořenilo derby rezerv pražských "S". Slavia před kamerami České televize porazila Spartu 4:2 a slaví po svém postupu do druhé nejvyšší soutěže premiérové vítězství. Na úvodní zásahy Berana a Fily odpověděl v závěru poločasu Pudhorocký, sešívaným ale ještě před pauzou bleskurychle vrátil dvoubrankové vedení Šubert. Pouhé dvě minuty po změně stran pak navýšil náskok Slavie Bárta. Výsledku dal minutu před koncem řádné hrací doby definitivní podobu svým druhým gólem v utkání úspěšný exekutor penalty Pudhorocký. Mladíci Slavie okupují po třech kolech pátou pozici, Sparta je s jediným bodem čtrnáctá.
9' Beran (pen)
14' Fila
45' Šubert
47' Bárta
42' Pudhorocký
89' Pudhorocký (pen)
37' Valenta
82' Fila
32' Novotný
57' Večerka
82' Pudhorocký
83' Kuchař
90+3' Vydra
Sestavy
Dvořák – A. Bárta, Behenský, Švec, Labík – Nikl – Beran (87. Trédl), Valenta (71. Ezekiel), Kopáček (71. Osuagwu) – Fila (87. Žitný), Šubert (62. Zachoval).
Na lavičce: Sirotník, Pudil
Trenér: Marek Jarolím
Tůma – Váňa, Vydra, Vitík (46. Večerka), Suchomel (61. Horák) – Pudhorocký, Jonáš, Gedeon (46. Kaštánek) – O. Novotný (61. Kuchař), Schánělec, Goljan (77. Holoubek).
Na lavičce: Nalezinek, Žížala
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Machálek – Hájek, Volf – Vokoun • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 1280

Komentář

Slávistická rezerva na svého soupeře vlétla ve velkém stylu. Již v deváté minutě se střelou k levé tyči z pokutového kopu prosadil Štěpán Beran. Sparta mohla hned z následné akce odpovědět, ale Váňa z vápna branku přestřelil. 

Druhý gól Slavie na sebe nenechal dlouho čekat. Ve čtrnácté minutě vyrazil Tůma střelu Šuberta pouze před sebe, k míči se jako první dostal Daniel Fila a podruhé rozvlnil síť sparťanské branky. 

Obrana Sparty se ani po druhém gólu nepoučila a nabídla soupeři další obrovskou šanci. Ve dvaadvacáté minutě běžel úplně sám na branku Valenta, ale trefil brankáře Tůmu.

Petr Pudhorocký měl na kopačce ve třicáté minutě gól, ale z velmi výhodné pozice jen těsně minul branku Slavie. V jednačtyřicáté minutě už však mířil kapitán Sparty přesně a snížil na rozdíl jedné branky. Jenže Martin Šubert se v pětačtyřicáté minutě zbavil svého strážce a z hranice velkého vápna vyslal milimetrovou střelu na zadní tyčku – 3:1.

Slavii se podařil i vstup do druhého poločasu. Hned ve 47. minutě minutě se trefil patičkou Alexandr Bárta. A pár minut nato to bylo málem 5:1, Beran však ze slušné pozice těsně minul branku Sparty.

Tempo zápasu poté lehce utichlo. Až v samém závěru začala Sparta na útočné polovině zlobit. Kaštánek ani Pudhorocký však nedokázali z vápna překonat Tůmu. V 89. minutě se to přeci jen povedlo druhému jmenovanému. Petr Pudhorocký měl k dispozici penaltu a trefil ji náramně. V nastaveném čase už se nic vážného neudálo, a tak Slavia získala zasloužené tři body.