12.08.2022 | Petr Komárek | Zápas

Karviná v Příbrami neudržela těsný náskok a poprvé v sezoně ztratila

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Karviné remizovali v třetím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Příbrami 1:1 a poprvé v letošní sezoně nezvítězili. Slezané rychle vedli zásluhou Mikuše, který se trefil podruhé v úvodu soutěže. Středočeši ale po přestávce dokázali srovnat, jejich útočnou aktivitu zužitkoval Osmančík. MFK tak může přijít o první místo v tabulce. Druhá Líšeň na něj ztrácí bod, další čtyři týmy pak tři body.
57' Osmančík
2' Mikuš
31' Musil
49' Anih
67' Čejka
23' Zedníček
Sestavy
Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Dudl – M. Čermák, Musil (78. Švestka), Petrák, Anih (84. Vokřínek) – Osmančík (78. V. Novotný), Hájek (84. Vott)
Na lavičce: Smrkovský, Schindler, Zeronik
Trenér: Marek Nikl
Ciupa – A. Krčík, D. Krčík (46. Cienciala), Žídek, Zedníček – Boháč (71. Šindelář), Soukeník (86. Nešický) – Mikuš (76. Clement), Durosinmi, Rezek (46. Bartl) – Papadopulos
Na lavičce: Neuman, Rolinek
Trenér: Radomír Korytář
Rozhodčí: Všetečka – Leška, Matoušek • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 648

Komentář

Hosté šli z první šance v zápase do vedení. Důrazný Durosinmi vybojoval balon pro Papadopulose. Na jeho přihrávku si na konci druhé minuty naběhl do vápna Rajmund Mikuš a zakončil k vzdálenější tyči Melicharovy branky. Na druhé straně zahrával standardku kapitán Příbrami Čermák. Centr chtěl chytit karvinský brankář Ciupa, po nepovedeném zákroku ho ale pouze tečoval na roh.

Středočeši v soupeřově vápně ještě chvíli zůstali. Odražený míč po dalším rohovém kopu napálil z hranice velkého čtverce Čermák, gólman jeho pokus opět nasměroval do zámezí. Nepřesvědčivé zásahy napravil ve dvanácté minutě. Na centr Čejky z pravé strany si naskočil osamocený Anih a hlavičkoval dolů přímo k tyči. Ciupa šel rychle k zemi a velkou šanci nigerijského křídelníka zlikvidoval.

Příbram byla nadále aktivnější. Těsně za šestnáctkou to levačkou zkusil Čejka, pravý horní roh hostující brány o kousek minul. Přetažený centr od rohového praporku se na Ciupu snažil usměrnit Sakala, dvojice bránících hráčů Karviné jej dokázala zablokovat. Střelu Aniha ze střední vzdálenosti sice nikdo nezastavil, nebyla nicméně přesná.

Deset minut po začátku druhé půle skóroval Hájek. Krátce předtím ale fauloval karvinského obránce a branka tak platit nemohla. Zanedlouho ovšem domácí přece jen srovnali. U přízemní přihrávky Dudla byl jako první Pavel Osmančík a prostřelil Ciupu. Brankář Slezanů si na míč sáhl, vytěsnit mimo bránu ho však nedokázal. Příbram pokračovala v útočném snažení. Anih posunul míč Čermákovi, ten ale mířil vedle hostující branky. Centr Dudla z blízkosti karvinské brány poté zneškodnil Ciupa.