14.08.2022 | Daniel Gargulák | Zápas

Opava prohospodařila řadu šancí. Galus vystřelil béčku Sigmy výhru v nastavení

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Fotbal nemá logiku. Přesně tohle rčení dokonale platí pro duel třetího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Sigmou Olomouc B a Opavou. Hosté ze Slezska zejména v první půli dominovali průběhu utkání a byli opticky jasně lepší, gólovou radost ale nezaznamenali. Sigma nakonec rozhodla o třech bodech na svoji stranu v samotném nastavení, šťastným střelcem byl Michal Galus.
90+1' Galus
bez branek
85' Grečmal
53' Rychlý
63' Macháček
90+1' Haitl
90+3' Bílek
Sestavy
Trefil – Slavíček, David, Vepřek, Sláma – Fabiánek (78. Grygar), Spáčil – Uriča (59. Galus), Slaměna (88. Vymětalík), Piña (59. Zlatohlávek) – Hadaš (78. Grečmal)
Na lavičce: Bílý, Bednár
Trenér: Augustin Chromý
Číž – Helebrand (71. Haitl), Bílek, Janoščín, Kadlec – Rychlý, Macháček – Kopečný, Pikul (83. Doleček), Šigut (71. Šcudla) – Kramář (76. Rataj)
Na lavičce: Lasák, Dostál, Janjuš
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Dorušák – Mojžíš, Pospíšil • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 955

Komentář

Do zápasu vstoupili o poznání lépe hosté z Opavy. Slezský celek začal diktovat tempo hry a po deseti minutách měl na kopačkách první gól utkání. Šigutovi se ale zamotal míč pod nohou a ze záklonu už nedokázal zakončit dostatečně na to, aby překonal brankáře Trefila. Opava mohla jít do vedení i z následného rohu, Rychlého hlavičku ale vytěsnil skvělým reflexivním zákrokem znovu brankář Trefil.

Sigma se začala trochu dostávat do zápasu, Opava ale nadále měla utkání pod kontrolou. Černou kaňkou se krátce před půl hodinou hry stalo na její straně vyloučení hlavního trenéra Westa. Ten nebyl spokojen s výrokem rozhodčího o neodpískání penalty pro jeho tým a dával to dost hlasitě najevo i hrubými slovními výrazy.

Asi největší šance první půle ale přišla přibližně pět minut po avizovaném vyloučení. Neuvěřitelnou skrumáž v pokutovém území Sigmy nedokázali využít Pikul ani Kopečný z několika dorážek. Opava také ve zbytku poločasu kontrolovala jeho průběh, gólové radosti se před poločasovým hvizdem ale nedočkala.

Ve druhé půli byla i nadále velmi aktivní Opava a tlačila se o poznání více do útoku. Ve velmi dobré šanci se ocitl Pikul, brankář Trefil ji ale vytáhl výborným zákrokem nad horní tyč.

Sigma se postupně částečně začala dostávat do zápasu, a i ona začala kousat směrem dopředu. Slezský tým si sice nadále udržoval převahu, vyloženou šanci měl ale na kopačce v 86. minutě Grečmal. Jeho únik a následná střela skončily ke smůle Sigmy pouze na tyčce soupeřovy branky.

Prohospodařený první poločas Opavy zasadil hostům největší ránu v první minutě nastavení. Sigma předvedla neuvěřitelnou bojovnost a v úplném závěru zásluhou Michala Galuse, který poslal míč v pokutovém území na zadní tyč, rozhodla o zisku zlatých třech bodů na své konto.

Béčko Olomouce tak pokračuje ve snovém vstupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, do které teprve před letošní sezónou postoupilo, sedmi body po třech utkáních. Opava naopak už po třech kolech zaznamenala druhou prohru v novém ročníku.