13.08.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškov otočil ve druhé půli duel s Táborskem a posunul se do čela soutěže

Foto: mfkvyskov.cz
Drnovice – Fotbalisté Vyškova porazili v utkání 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 3:1 Táborsko a vyhoupli se do čela soutěže. Lépe přitom do zápasu vstoupili Jihočeši, kteří odcházeli do kabin po brance Nešpora spokojenější. Domácí tým se ale po změně stran nadechl k velkému obratu. V rozmezí tří minut otočili skóre Fofana s Kanakimanou, přičemž první jmenovaný o dalších 13 minut později přidal svým druhým gólem pojistku.
55' Fofana
57' Kanakimana
70' Fofana
17' Nešpor
45+2' Ilko
10' Bezpalec
31' Kone
41' Mezera
58' Nešpor
Sestavy
Kinský – Ilko, Štěpánek (34. Matys), Srubek, Kubala – Fofana – Kratochvíla (35. Alégué Elandi), Krška (75. Lacík), Weber (46. Cabadaj), Kanakimana – Vintr (75. Klesa).
Na lavičce: Jícha, Lual
Trenér: Jan Trousil
Kotek – Kone, Navrátil, Mezera (63. Musa) – Plachý (78. M. Šplíchal), Bezpalec, J. Mach, Kopřiva (78. Provazník) – Nešpor (63. Varačka), Babacar (63. Tolno), Tusjak.
Na lavičce: Zadražil, Kosek
Trenér: Radoslav Kováč
Rozhodčí: Křepský – Pfeifer, Poživil • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 737

Komentář

Vstup do zápasu mělo lepší Táborsko, které zahrozilo hned ve čtvrté minutě ze standardní situace. Tvrdou ránu Nešpora však Kinský odvrátil a aspoň na chvilku uklidnil situaci. Nicméně Jihočeši i nadále působili sebevědoměji, což je dovedlo až k otevíracímu gólu. V 17. minutě přišel vydařený centr, jenž skočil přes obránce až do střelecké pozice k Martinu Nešporovi.

Ospalý výkon domácích znamenal další příležitost Táborska. Po rohovém kopu vypálil hlavou Nešpor, jenže o kousek vedle. Zlepšení na straně Vyškova přišlo až s blížícím se koncem poločasu a po dvojici střídání. Do obou akcí zasáhl Alégué Alexis, který ve 40. minutě šel ze strany, ale brankář Kotek jeho pokus vyškrábl na roh. Následně zahodil i stoprocentní gólovku zblízka.

Druhá půlka ovšem nabídla úplně jiný pohled. Vyškov byl aktivnější a v 50. minutě chybělo Kanakimanovi jen málo, aby překonal brankáře soupeře. Svoji šanci ale o pět minut později skvěle zvládl Adama Fofana. Ten zužitkoval Srubkovu hlavičku po Vintrově standardce před vápnem. A za tři minuty byl dokonán obrat, když parádní únik zakončil do protipohybu Kotka burundský snajpr Bienvenue Kanakimana.

Vyškov také v následujících momentech diktoval tempo a Táborsko se soustřeďovalo hlavně na obranu. Do ní pak zasadil třetí úder opět Adama Fofana po spolupráci s Kanakimanou. Střelec si skvěle naběhl mezi beky a okamžitě se trefil. Ve zbývajících dvaceti minutách zápasu už žádná větší změna nenastala, a tak si Jihomoravané dokráčeli k zasloužené výhře 3:1. Aspoň prozatím se tedy posunuli do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.