09.07.2022 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Táborsko ulovilo posilu do útoku, bývalého hráče Bohemians či Olomouce

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska představili svou zatím nejzvučnější letní posilu. V osmém týmu loňské sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bude působit Martin Nešpor. Dvaatřicetiletý útočník odehrál přes 170 zápasů ve FORTUNA:LIZE, mezi tuzemskou elitou prošel dohromady pěti kluby. Naposledy nastupoval za Jablonec. O soutěž níž si vyzkouší premiérové angažmá. Na jihu Čech podepsal roční smlouvu.

„Hledali jsme zásadního hráče do útoku. Typ vhodný do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, která je jiná než FORTUNA:LIGA,“ potvrzuje důležitost Nešporova příchodu Martin Vozábal, výkonný ředitel Táborska. „U Martina je cenné, že umí góly nejen dávat, ale také připravovat. Dokáže pracovat pro tým,“ vyzdvihuje na klubovém webu.

Nešpor je odchovancem Bohemians 1905. „Klokani“ se zároveň stali jeho prvním působištěm ve FORTUNA:LIZE. Debutoval v červenci 2009 a v zelenobílém dresu zaznamenal za tři roky 54 startů a osm branek. Poté si plácl s Mladou Boleslaví. Ve městě automobilů strávil dvě sezony s bilancí 48 zápasů a 14 gólů.

Nejmenší stopu zanechal (i vinou zranění) v prvním týmu Sparty (ve F:L tři zápasy, jedna branka), načež odešel do Polska. V tamní nejvyšší soutěží poznal dva kluby – Piast Gliwice a Zaglebie Lubin. Především v Piastu se mu dařilo. V sezoně 2015/16 pod českým trenérem Radoslavem Látalem skóroval jedenáctkrát, stále jde o jeho nejgólovější ligový rok. Mnohem kratší zahraniční štaci si odnesl z albánského Skënderbeu Korcë. Jen 23 minut v duelu základní skupiny Evropské ligy proti Partizanu Bělehrad.

Roku 2018 se vrátil do České republiky. Posílil Olomouc, kde se později znovu setkal s trenérem Latalem. Za Sigmu v prostředí F:L nasbíral 63 utkání, ve kterých se trefil čtrnáctkrát. Na Hané jej však výrazně zbrzdily zdravotní problémy. V sezoně 2019/20 se kvůli nim pohyboval po hřišti pouze do začátku října. Znovu se do dění FORTUNA:LIGY zapojil až v srpnu 2020 – s prvním zápasem nového ročníku. Loni v květnu se v Olomouci vyměnili trenéři a do sestavy navrátilce Václava Jílka se Nešpor neprosadil.

V září proto zamířil do Jablonce. Pod koučem Petrem Radou zasáhl do třech duelů základní skupiny Konferenční ligy, na severu Čech jej ale znovu limitovalo zdraví. Proto ve F:L přidal pouze jedenáct střetnutí. Jeho produktivita se omezila na dvě utkání MOL Cupu.

Nyní se poprvé v životě zapíše do statistik FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Upeklo se to velmi rychle, možná nejrychleji, co jsem kdy zažil. Volali jsme si s trenérem Kováčem o koncepci klubu. Výsledkem je, že jsme navázali spolupráci,“ popisuje Nešpor, jak se dostal k rybníku Jordán. S novými spoluhráči stihl do druhého červencového pátku dva tréninky.

„Všechno na mě působí pozitivně – kabina, realizační tým, prostředí. Těším se na novou výzvu. Pochopil jsem, že Táborsko má v kvalitní soutěži velké ambice,“ prozrazuje pražský rodák, jenž ve FORTUNA:LIZE dohromady dosáhl na 179 zápasů a 37 branek. „Martin byl na trhu dostupný a má chuť nám pomoci. My jsme zase měli chuť jej angažovat, hezky se nám to sešlo,“ doplňuje s úsměvem táborský ředitel Vozábal.