21.04.2024 | Jan Šimek | Zápas

Přestřelka ve Slezsku bez vítěze. Opava remizovala s Vlašimí

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Fotbalisté Slezského FC v utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vlašimí 2:2. Do vedení šli po čtvrthodině hry hosté, když skóre otevřel Tadeáš Vachoušek. Opavští sice dokázali ještě první půli skóre otočit, když nejprve trefou z penalty vyrovnal Adam Ondráček a krátce nato se prosadil Jaroslav Málek. Po změně stran ovšem hostující Petr Breda povedenou hlavičkou zajistil středočeskému celku bod.
31' Ondráček (pen)
39' Málek
17' Vachoušek
63' Breda
71' Janoščín
85' Ondráček
19' Vachoušek
52' Osuagwu
73' Hyský (trenér)
90+2' Vaniak (trenér brankářů)
90+3' Vágner
Sestavy
A. Richter – Kopečný, Helebrand, Srubek, Hýbl – Janoščín – Rataj (65. Přichystal), Málek (88. Haitl), Ondráček, Kadlec (65. Rezek) – Marzuq (82. Vaněček)
Na lavičce: Číž, Pejša, Whiffen
Trenér: Miloslav Brožek
Vágner – Kareem, Breda, Kulhánek, Heppner – Pikul (46. Osuagwu), Planka, Nogha, Musil (90+3. Biegon), Beran (78. Li. Pernica) – Vachoušek (78. Kneifel)
Na lavičce: Kolář, Kurka, Onije
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Pochylý • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 950

Komentář

Po úvodním oťukávání se do vedení dostali po čtvrthodině hry hosté. Po centru Petera Kareema míč propadl vápnem k číhajícímu Tadeáši Vachouškovi, který bez přípravy pohotovou střelou k levé tyči otevřel skóre.

Opavští po inkasované brance přidali a brzy se dočkali vyrovnávací branky. Po standardce se k odraženému míči ve vápně dostal domácí kapitán Janoščín, byl složen k zemi a sudí Rouček ukázal na penaltu, kterou ve 31. minutě s přehledem proměnil Adam Ondráček.

Uběhlo pouhých osm minut a ve Slezsku bylo ještě veseleji, když po centru Kopečného Rataj prsy sklepl míč pro Jaroslava Málka, ten si míč nechal ještě jednou odskočit, a pak nechytatelnou střelou z voleje k tyči strhl vedení na stranu domácích.

Vlašimští začali po změně stran zostra. Zpoza vápna vypustil jedovku Breda, opavský brankář Richter vyrazil míč přímo do míst, kde číhal Heppner, jenže ten nedokázal nasměrovat svou dorážku z ostrého úhlu mezi tyče.

Slezané panikařili a hosté se dostávali dál do šancí, při další z nich Musila ve vyložené šanci vychytal domácí gólman Richter. Středočechy to ale mrzet nemuselo, po rohu se v malém vápně vyšrouboval nejvýš Petr Breda a prudkou hlavičkou k tyči srovnal na 2:2.

V hektickém závěru mohli Opavští přece jen získat náskok zpátky, ale Marzuq Yahaya po přiťuknutí střídajícího Přichystala nepropálil klubko hráčů před sebou a po Málkově přihrávce zblízka minul hostující bránu Přichystal. A když po Plankově standardce Nogha napálil balon jen do boční sítě, ve Slezsku se body dělily. Opavský celek tak z anglického týdne po středeční porážce na půdě Dukle vytěžil bod stejně jako Vlašim. Ta na výhru ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE čeká čtyři kola.

Ohlasy trenérů

Miloslav Brožek (Slezský FC Opava): „Myslím, že u všech převládá zklamání, protože jsme ze zápasu chtěli získat více než bod, i když jsme znali individuální a kombinační kvalitu Vlašimi. První poločas jsme odehráli výborně. Soupeře jsme napadali, nenechali jsme ho hrát. Je škoda, že jsme dostali velmi laciný první gól, přesto jsme měli sílu zápas otočit. Ve druhé půli ale přišlo patnáctiminutové velmi hluché místo, kdy jsme byli pasivní a málo jsme dostupovali. Po vyrovnání jsme nabrali druhý dech a měli jsme šance. Kdybychom měli o deset bodů víc, asi bychom byli s bodem spokojeni, ale v naší aktuální situaci je pro nás málo.”

Martin Hyský (FC Sellier & Bellot Vlašim): „Do utkání jsme nevstoupili, jak jsme chtěli. Nezachytili jsme jeho tempo a soubojovost, kterou domácí do utkání dali. Prohrávali jsme důležité osobní souboje, ale paradoxně jsme se dostali do vedení, o které jsme vlastními chybami připravili. Pozdě jsme reagovali a Opava nás potrestala. S první půlí jsem nebyl spokojen, ale týmu musím poděkovat, jak jsme přistoupili k druhému poločasu, a jak jsme se zvedli. Bod, který jsme tady uhráli, je pro nás hodně cenný, i když si myslím, že za výkon ve druhé půli jsme si zasloužili víc. Bod každopádně bereme.”