11.11.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim si doma poradila s Vlašimí a na sklonku podzimu ji předstihla v tabulce

Foto: Jaroslav Doležel
Fotbalisté Chrudimi v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolali Vlašim na domácí půdě 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil ve 24. minutě kapitán MFK Ondřej Kesner. Východočeši tak zvítězili potřetí v řadě a v tabulce se posunuli právě před svého sobotního soupeře na průběžné sedmé místo. Vlašim nevyhrála počtvrté za sebou, na Chrudim před jarem ztrácí bod a v neúplném ligovém pořadí jí patří osmá pozice.
24' Kesner
bez branek
11' Huf
87' Bauer
88' Řezníček
11' Kričfaluši
38' Nogha
43' Hyský (trenér)
79' Labík
(po utkání) Breda
Sestavy
Floder – Skwarczek, Toml, Míka, Kutík – Jan Řezníček – Kesner (90+1. Borkovec), Langhamer (72. Bauer), Záviška (72. D. Látal), F. Novotný – Huf (86. Jurčenko)
Na lavičce: Šerák, Kosek, Hájek
Trenér: Jindřich Tichai
Vágner – Pernica (82. Šmiga), Breda, Labík, Sanneh (82. F. Dostál) – Šubert (66. Lacík), Šimeček (66. Musil), Kričfaluši, Kulhánek, Nogha – Biegon (82. Toula)
Na lavičce: Kolář, Heppner
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Klíma – Novák, Lakomý • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 588

Komentář

V Chrudimi se začalo za mrazivého počasí hodně opatrně, oba celky nechtěly v úvodu zbytečně udělat chybu. Více na míči se zpočátku držela Vlašim, která svědomitě kombinovala a nepouštěla svého soupeře do tlaku. Prakticky první šance duelu hned skončila gólem. Poklona putuje na vrub obránce Kutíka, jenž se na levé straně šikovně uvolnil v akci jeden na jednoho a naservíroval balon ve 24. minutě na kopačku Ondřeje Kesnera, který ve skluzu otevřel skóre střetnutí.

Vstřelená branka ještě více povzbudila Vlašim k ofenzívní hře, hosté si rázem vytvořili několik šancí na vyrovnání. Šimeček však ani v jednom případě netrefil chrudimskou branku, následně v samostatném úniku vychytal Biegona brankář Floder. V poločase tak byli spokojenější domácí, kteří měli na svém kontě těsné vedení.

Po pauze se obraz hry nijak výrazně nezměnil. Opticky měla ze hry více Vlašim, která byla častěji na míči, ale příliš brankových příležitostí si vypracovat nedokázala. Naopak domácí hrozili z rychlých kontrů, ale v zakončení se jim nevedlo. Langhamer nedokázal nasměrovat míč mezi tři tyče, Kesner pro změnu nechal vyniknout Vágnera.

Fanoušci v Chrudimi už další branku neviděli a duel skončil výsledkem 1:0. Chrudim tak v tabulce přeskočila Vlašim a posunula se na sedmé místo.