12.11.2023 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf doma porazil Opavu, rozhodl Hodek

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Varnsdorfu v rámci 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na svém stadionu Opavu 2:1 a bodovali pošesté v řadě. V první půli otevřel skóre Matěj Kubista, ale v nastavení srovnal hostující kapitán Jiří Janoščín. Vítěznou branku tak vstřelil jedenáct minut po změně stran Jakub Hodek. Varnsdorf skončí podzim na čtrnácté příčce, Opava je devátá.
18' Kubista
56' Hodek
45+1' Janoščín
37' Osaghae
66' Kouřil
90' Samko
90+3' Vaňák
36' Janoščín
50' Omale
60' Brožek (trenér)
67' Ondráček
Sestavy
Vaňák – Ambler (90+2. Dufek), Kouřil, Kubista, Zálešák – Osaghae, Kříž (70. Kosař) – Švanda, Stránský (60. Samko), Rudnytskyy (70. Gembický) – Hodek (90+2. Podzimek)
Na lavičce: Pešl, Michal
Trenér: Miroslav Holeňák
A. Richter – Kopečný, Vincour (88. Velička), Janoščín, Blecha – Rezek, Omale (79. Kadlec), Málek, Ondráček (88. Wehowský) – Hýbl (88. Haitl), Vaněček (60. Rataj)
Na lavičce: Číž, Kostka
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Bartík – Dobrovolný, Mojžíš • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 455

Komentář

Duel Varnsdorfu s Opavou uzavřel podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Do mrazivého utkání vstoupili lépe domácí hráči, kteří byli od prvních minut častěji na míči a servírovali do pokutového území hostů jeden centr za druhým. První vážnější ohrožení opavské svatyně přišlo v sedmé minutě. Švanda si navedl míč na střed hřiště a zpoza vápna tvrdou střelou orazítkoval břevno.

Úvodní branka zápasu přišla v 18. minutě. Po kombinaci na pravé straně se přes Ondráčka uvolnil Osaghae, který přesným centrem na přední tyč našel osamoceného Matěje Kubistu, jenž poslal Varnsdorf do vedení. Další tutovka domácího celku přišla jen o pár minut později. Nabídku na zadní tyč ale Rudnytskyy nevyužil, když minul odkrytou bránu.

Opava se nadechla až po půl hodině hry a bylo to znát. Zvýšila tempo a najednou dělala domácí obraně problémy. Odměna přišla v nastaveném čase. Míče se zmocnil Jiří Janoščín a přízemní střelou z otočky srovnal na 1:1.

Druhé dějství začali lépe Slezané, kteří sice přízemní střelou překonali Vaňáka, jenže pro postavení Janoščína v ofsajdu nebyla branka uznána. A tak v 56. minutě udeřil Varnsdorf. Sudí nechal domácím výhodu a Osaghae skvělou přihrávkou do ulice uvolnil Jakuba Hodka, který si to namířil přímo na bránu, obešel Richtera a poslal míč do sítě – 2:1. 

Po hodině hry zakončoval špičkou nohy znovu Hodek, ale skvělého Richtera nepřekonal. Závěrečné minuty patřily Opavě, která měla trvalý tlak. A když se neprosadil střelou na zadní tyč Rezek a následně ani hlavičkou střídající Wehowský, připsal si Varnsdorf další tři body do tabulky a před zimní pauzou poskočil na čtrnácté místo.