20.04.2024 | Štěpán Navrátil | Zápas

Táborsko remizovalo v Příbrami. Středočeši doma znovu nevyhráli

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Táborska v 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali na hřišti Příbrami 1:1. Oba góly padly v prvním poločase. Jihočechy poslal v šesté minutě do vedení Pavel Novák, za domácí vyrovnal v 21. minutě Ondřej Novotný. Táborsko díky získanému bodu v tabulce o skóre udrželo průběžné třetí místo před Olomoucí B. Příbram na svém stadionu poprvé na jaře skórovala, na ligové vítězství tam ale čeká čtyři duely a od listopadu loňského roku. V soutěžním pořadí se nicméně posunula na sedmé místo.
21' Novotný
6' Novák
70' Hošek
58' Kopáček
71' Svatek
76' Bláha
78' Novák
Sestavy
Babka – Čejka (66. Nečas), Fišl, Jahić, Coňk (66. Hudec) – Dudl, Hušbauer (90+1. Brabec), Hošek, Švestka – P. Hašek (66. Andronikou), O. Novotný (81. Fall)
Na lavičce: Melichar, Antwi
Pastornický – Novák, Tusjak, Bláha, Koné – Zeman (46. P. Plachý), Varačka (88. J. Mach), Dordić, Sojka, Nsunzu (46. Kopáček) – Svatek (72. Šašinka)
Na lavičce: Kerl, Osmančík, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Opočenský – Kubr, Šafránková • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 576

Komentář

Táborsko naskočilo do utkání nejlépe, jak jen mohlo. Hned v šesté minutě se totiž hosté dostali do vedení. Příbram sice ustála menší tlak na začátku utkání, soupeř na ni však neustále tlačil. Po skvělém zákroku brankáře Babky zůstal na hranici malého vápna nehlídaný Pavel Novák, jenž pohotově uklidil míč do sítě.

O chvíli později si Táborsko vypracovalo další zajímavou příležitost. Dordić vyslal balon za obranu, kterým našel nabíhajícího Sojku, jenž přihrával pod sebe. Tam ale na poslední chvíli zasáhl Fišl a balon odvrátil. Celkově Příbram první čtvrthodinu hry hlídala zejména zadní vrátka.

V útoku ale domácí byli velmi efektivní a udeřili hned z první vážnější příležitosti. Jahić nejprve vybojoval faul, následně rozjel rychlý kontr Čejka, jenž posouval do pravé strany na Haška. Ten se rychle zorientoval, přihrál pod sebe a Ondřej Novotný po zemi srovnal. 

Po hodině hry rozehrávala sice standardní situaci Příbram, jenže hosté celou akci otočili na druhou stranu a vydali se do protiútoku. Dordić utíkal sám na branku, čekal přitom na nabíhající spoluhráče do druhé vlny. Už posouval míč na volného Kopáčka, který se chystal k zakončení, na poslední chvíli však znovu zasáhl Fišl a odvrátil pas jen na roh.

Chvíli po trojím střídání sahala Příbram po vedení. Novotný se propracoval do slibné palebné pozice, ale nedokázal své střele dát potřebnou razanci, a tak si gólman Pastornický s celou situací nakonec bez větších potíží poradil.

V 87. minutě se zase mohli radovat hosté. Šašinka napřáhl k ráně z první na hranici vápna, kterou tlačil po zemi na zadní tyč, brankář Babka nicméně předvedl reflexivní zákrok a vykopl míč z nebezpečného prostoru. Gólman Příbrami musel být ve střehu ještě i v samotném závěru nastaveného času, když mohl rozhodnout Kopáček, avšak v rozhodující chvíli nedal střele potřebnou sílu.