12.04.2024 | Filip Lefenda | Zápas

Příbram se doma nadále trápí, gólem z nastavení podlehla béčku Olomouce

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami podlehli v pátečním utkání 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejtěsnějším rozdílem rezervě olomoucké Sigmy. Domácí byli v nepříliš záživném duelu nebezpečnějším týmem, své možnosti ale nevyužili. Když už to vypadalo, že se budou u Litavky body dělit, rozhodl o výhře Hanáků ve třetí minutě nastavení z ojedinělé akce hostů Jáchym Šíp. Jeho rána byla tečována obráncem a zamířila do spodního růžku branky mimo dosah Melichara. Příbram tak prohrála na jaře poměrem 0:1 i třetí domácí střetnutí a je šestá. Olomouc se naopak díky třem bodům posunula před svého soupeře na pátou pozici. Z posledních čtyř vystoupení vydolovali svěřenci kouče Janotky hned deset bodů.
bez branek
90+3' Šíp
60' Fall
79' Hošek
87' Novotný
65' Israel
83' Digaňa
Sestavy
Melichar – Fišl, Jahić, Dav. Krch (46. Hošek), Dudl (77. Coňk) – Hušbauer – Nečas, Antwi (46. Švestka), F. Matoušek, Fall (84. O. Novotný) – P. Hašek (68. Andronikou)
Na lavičce: Babka, Hudec
Digaňa – Dohnálek, Šíp, Zifčák (46. Hadaš), Cahel – Israel, Mikulenka (79. Muritala), Slavíček (74. Amasi), Fiala – Elbel, Langer
Na lavičce: Koutný, Jaja, Vepřek
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Ulrich – Pečenka, Kotalík • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 696

Komentář

Duel se rozjížděl pozvolna. Na první náznak šance se čekalo dvacet minut. Po centru do vápna lízl míč hlavou Jahič. Digaňa se pohotově vrhl k pravé tyči, balon nicméně zamířil až za ni. O chvíli později vyslal stejný hráč do brejku Falla. Ten zvládl střelou z úhlu Digaňu překonat. Naneštěstí pro Příbram doskákala meruna znovu jen vedle pravé tyčky.

Sigma se posléze snažila hru uklidnit a držet více balon, žádnou šanci si ale hosté nevypracovali. Asi nejvíce tak domácím příznivcům zatrnulo pět minut před pauzou, kdy si Melichar nešťastně ukopl míč. Nikdo z Olomouckých se do zakončení nedostal.

Rovněž začátek druhého dějství příliš vzruchu nenabídl. Obraz hry se nesl ve znamení dobývání obran na obou stranách. Mužstvům chyběl moment překvapení, po němž by se zrodilo ohrožení branky, a tak se sedm stovek přihlížejících vesměs nudilo.

Příbram s přibývajícím časem přeci jen opět ožila. V 73. minutě vybojoval Hošek zajímavou standardku téměř z hranice velkého vápna. Míč si vzal na starost Hušbauer a zakroutil ho těsně za vzdálenější tyč. V 81. minutě pak byla Hoškova střela zpoza pokutového území tečována jedním z obránců. Digaňa měl co dělat, aby míč udržel před brankovou čárou.

V nastaveném čase přišel pro domácí šok. Podobná situace se totiž zrodila i na protějším konci hřiště. A měla gólovou tečku. Rána Jáchyma Šípa byla sražena jedním z protihráčů a doskákala do spodního růžku branky. Melichar se po míči natahoval, ale nedosáhl na něj.

Příbram tak neskórovala a nebodovala ani ve třetím jarním domácím klání. Také tentokrát prohrála nejtěsnějším možným rozdílem 0:1, ačkoliv proti Sigmě nebylo horším celkem. Olomouc si polepšila na průběžnou pátou pozici právě před Příbram, která má o bod méně a je šestá.