24.07.2023 | Daniel Kinc | Zápas

Vlašim trápila Zbrojovku. Porážku Brna odvrátil v závěru kanonýr Řezníček

Foto: fczbrno.cz
Úvodní kolo nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zkompletovala pondělní dohrávka mezi Zbrojovkou Brno a Vlašimí. V duelu hraném před kamerami ČT sport šli po bezbrankové první půli hosté, když skóre otevřel povedeným lobem hostující Ebrima Singhateh. Brněnský celek se trápil, nakonec ale vydřel alespoň bod, když střelec Jakub Řezníček svým zásahem v 79. minutě srovnal na konečných 1:1.
79' Řezníček
60' Singhateh
90+1' Potočný
28' Kulhánek
Sestavy
Berkovec – Nový, Endl, Toml, Divíšek (72. Hladík) – Kronus (57. Granečný), Texl, Dav. Jambor, Fousek (46. Potočný) – Jak. Řezníček, Smejkal (72. Gaszczyk).
Na lavičce: Šiman, Hamza, Koželuh
Trenér: Luděk Klusáček
Vágner – Labík, Kričfaluši (83. Dostál), Kulhánek, Heppner (75. Breda) – Onije, Musil – Šubert (83. Šmiga), Beran (61. Šimeček), Solomon (83. Biegon) – Singhateh.
Na lavičce: Kolář, Nogha
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Křepský – Žurovec, Lakomý – Jelínek • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3018

Komentář

Hosté z Vlašimi byli od úvodních minut na jihu Moravy o něco aktivnějším celkem a po deseti minutách se dostali do náznaku šance, když z vápna pálil Solomon, ovšem jeho rána se vykroutila vedle. Na druhé straně po čtvrthodině hry a centru Kronuse, který brankář Vágner podskočil, měl velkou tutovku Řezníček, tísněn obránce v těžké pozici ale nakonec netrefil odkrytou branku.

Další šance se zrodily až v koncovce poločasu, vytvořili si je hosté. Nejprve ostře zpoza vápna po narážečce Berana pálil Šubert a Berkovec u své tyče zapsal pohotový zákrok. Chvíli nato se domácí málem potrestali z ničeho nic sami, když Toml chtěl dávat hlavou malou domů Berkovcovi, ten míč minul a ke štěstí domácích zamířil o centimetry vedle pravé tyče. Největší šance Vlašimi se pak urodila v samém závěru nastavení, když si na Beranův centr naskočil na malém vápně Křičfaluši a Berkovec parádním reflexivním zákrokem na čáře udržel bezbrankový stav.

V úvodu druhé půle pokračoval podobný obraz, kdy byla k vidění řada chyba a ani jeden z týmů neměl herně navrch. O to víc pak překvapivější byla vedoucí trefa Vlašimi po hodině hry. Ebrima Singhateh se po dlouhém nákopu zbavil Endla a mířil sám na Berkovce, kterého dokázal pohotově přelobovat – 0:1. Ten samý muž se o osm minut později dostal do podobné šance, tentokrát jej zastavil ofsajd.

Domácí s přibývajícími minutami museli víc a víc sázet na hru směrem vpřed a kýžené vyrovnání nakonec přeci jen přišlo. Od Potočného odražený míč do vápna Křičfaluši netrefil při snaze o odkop a Jakub Řezníček prudkou ranou levačkou k tyči srovnal na 1:1. 

Čtyři minuty před koncem pak v tlaku hrající domácí mohli obrat dokonce dokonat, Řezníčkův obstřel vyrazil Vágner jen před sebe na úplně volného Jana Hladíka, ale ten ve velké šanci úplně prázdnou branku netrefil. Poslední šanci duelu pak zapsali ve třetí minutě nastavení Vlašimští, tvrdou ránu z přímého kopu v podání Musila vyrazil Berkovec. Středočeši tak na úvod sezóny vezou cenný bod z Brna, i když mohli mít klidně všechny tři. Zbrojovka toho v prvním duelu nového ročníku příliš neukázala.