28.07.2023 | Karel Jedlička | Zápas

Šestigólovou přestřelku na Julisce opanoval Vyškov

Foto: Jan Sláma
Fotbalisté pražské Dukly na úvod druhého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítali na svém stadionu Vyškov. Účastníka poslední baráže poslal už ve třetí minutě do vedení Idjessi Metsoko. Po dvaceti minutách vyrovnal Pavel Moulis, aby těsně před pauzou vrátil moravskému celku vedení vlastní brankou Jan Peterka. Po návratu z kabin se podruhé v utkání trefila hostující devítka z Toga. Domácím dalo naději Peterkovo snížení z pětašedesáté minuty, v nastavení však na konečné skóre 2:4 upravil střídající Bayo.
20' Moulis
65' Peterka
3' Metsoko
44' Peterka (vl)
52' Metsoko
90+1' Bayo
68' Peterka
79' Hašek
65' Ramathan
74' Bayo
76' Lahodný
88' Jícha
Sestavy
Šťovíček – Ullman (68. Barac), Hašek, Jeřábek (60. Červenka), Ludvíček – Peterka, Kozel – Moulis (76. Hrubeš), Špatenka (46. Škoda), Zeronik (60. Šebrle) – Matějka
Na lavičce: Rada, Douděra
Trenér: Petr Rada
Jícha – Ilko, Štěpánek, Ramathan, Lahodný – Mafwenta (90+3. Červeň), Vintr (63. Bayo), Souaré – Diallo (63. Touré), Metsoko (82. Lacík), Kanakimana
Na lavičce: Borek, Němeček, Traoré
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Adámková – Dohnálek, Líkař – Julínek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 902

Komentář

Předehrávku druhého kola obstaral atraktivní souboj adeptů na postup. Pro Duklu začal zápas velkou nepříjemností, když hned ve 3. minutě doklepával Souarého přihrávku zblízka do odkryté branky Tožan Idjessi Metsoko, letní posila z béčka Auxerre.

V zápase převládaly nepřesnosti, do šancí se dostávaly oba celky jen složitě. Zejména přes pozičně výborného kapitána Štěpánka se domácí nedokázali prosazovat. Až ve 20. minutě našel Kozel z rohového kopu ve vápně nepokrytého Pavla Moulise, který si poodstoupil od obránců a rázným halfvolejem napnul síť.

Také Vyškov však udeřil z rohu. Ilkův centr trefil z voleje Filip Štěpánek a míč se o stehno domácího kapitána Peterky odrazil do protipohybu brankáře a po dalším odrazu o tyč skončil za brankovou čarou.

Po změně stran si dali hosté jen o chvilku déle načas, než zvýšili. Idjessi Metsoko si naběhl na přesně načasovanou uličku Souarého, vyhnul se skluzujícímu Haškovi i brankáři a přestože se dostal mimo optimální úhel, dokázal i z takřka nulového po zemi zasunout – 1:3.

Dvacátá minuta poločasu patřila znovu Dukle. Jan Peterka vypíchl míč před velkým vápnem Mafwentovi, přes Škodu a Červenku se k němu vrátil a domácí kapitán umístil nádhernou ránu z hranice šestnáctky do šibenice.

Před svým vystřídáním mohl dovršit hattrick v 75. minutě Metsoko, skákavou střelu k tyči z rychlého přečíslení ovšem Šťovíček vyškrábl. Trenér Rada posiloval ofenzívu střídáními a chvílemi to vypadalo na předválečné rozestavení 2-3-5, ale k výraznějšímu tlaku to nevedlo. Za Vyškov zvýšil v závěru Uganďan Fahad Bayo, který umístil Lahodného centr hlavou z malého vápna do sítě. Oba poločasy tak měly co se gólů týče téměř dokonale okopírovaný průběh. Vyškov si po Příbrami připsal další cenný skalp a jde do čela neúplné tabulky.