25.08.2023 | Štěpán Navrátil | Zápas

Příbram zastavila sérii porážek, s vedoucí Duklou uhrála bezgólovou remízu

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami v sedmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali doma s Duklou 0:0. Středočeši bodovali po třech zápasech, ve kterých prohráli, a v tabulce zůstali průběžně jedenáctí. Pražané nenavázali na předchozí čtyři výhry v řadě a v soutěžním pořadí mohou přijít o první místo. Druhý Vyškov, který má o dva body méně, nastoupí v sobotu v Drnovicích proti rezervě Sparty.
bez branek
bez branek
72' Vott
76' Douděra
88' Peterka
Sestavy
Melichar – Dudl, Čejka (85. Nkwinga), Jahić, Fišl – Brabec (70. Jandera), Švestka, Vott, Hušbauer – Nečas, Anih (78. Vokřínek)
Na lavičce: Babka, Antwi, Krch, Nsunzu
Trenér: Karel Krejčí
Šťovíček – Hašek, Ludvíček, Barac, Kozel – Peterka, Moulis (73. Douděra), Matějka (73. Špatenka) – Šebrle (90+2. J. Jeřábek), Zeronik (86. M. Červenka) – Ullman
Na lavičce: Rada, Hrubeš, Hudec
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Kvítek – Černoevič, Cichra – Krejsa • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 815

Komentář

Příbram se dostala k první vážnější střele po faulu před vápnem. K rozehrání přímého kopu se postavil zkušený Hušbauer, který svou ranou protáhl gólmana Šťovíčka. Po povedeném pokusu k tyči zahrávali domácí navíc rohový kop, jenže následné zakončení Nečase už branku minulo.

Obrana Dukly si ze začátku nevedla příliš jistě, po nepovedené malé domů málem sebral míč napadající Vott, na poslední chvíli ale zakročil jeden z obránců a zahrál alespoň na roh. Po menších zmatcích vyrazil na zteč Kozel, jehož nečekanou ránu z úhlu vyboxoval brankář Melichar vysoko do vzduchu.

Snad největší příležitost přišla těsně před odchodem do šaten. Zeronik našel milimetrovým pasem Moulise, který se řítil do souboje tváří v tvář s Melicharem. Svým zakončením ale neuspěl a nechal domácího brankáře vyniknout povedeným zákrokem.

Kapitán Příbrami Hušbauer připomněl své technické dovednosti i na začátku druhé půle. Zajímavým obstřelem mířil přesně k tyči, ale tam velmi rychle zakročil připravený Šťovíček. Následný centr na Jahiće nenechala obrana Dukly projít.

Po hodině hry se ke slovu znovu přihlásili Pražané, kteří využívali zejména rychlých protiútoků. Na snažení Ullmana navázal z druhé vlny Šebrle, jenž z první zkoušel vypálit na zadní tyč. Melichar však zasahovat nemusel, balon proskákal těsně vedle tyče.

Dukla ukázala svou kombinaci necelou čtvrthodinu před koncem, jenže souhru do prázdné branky na poslední chvíli zastavil odkopem Fišl. Ani další rána Hušbauera, která tentokrát skončila těsně mimo, nezměnila nic na bezbrankovém stavu. Ten vydržel až do závěrečného hvizdu.