26.08.2023 | Lukáš Zrotal | Zápas

Sparta B znovu neudržela vedení a Vyškov jde po obratu do čela

Foto: sparta.cz
Fotbalisté Vyškova v rámci 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli v drnovickém azylu nad béčkem pražské Sparty 3:1. Hostující tým poslal do vedení v osmadvacáté minutě Josef Stárek, když tečoval zakončení Petra Hodouše. Domácí však otočili průběh utkání ve druhé půli. Nejprve v 57. minutě vyrovnal stav Idjessi Metsoko. V sedmdesáté minutě pak otočil skóre Fahad Bayo a v nastaveném čase proměnil nařízený pokutový kop Ondřej Vintr. Domácí po obratu jdou do čela tabulky. Naopak Sparta B po dalším ztraceném utkání setrvává na místech jen kousek nad sestupovým pásmem.
57' Metsoko
70' Bayo
90+2' Vintr (pen)
28' Stárek
37' Bayo
43' Coulibaly
44' Mafwenta
90' Štěpánek
44' Höjer
Sestavy
Stejskal – Ilko, Souaré, Metsoko (90+3. Lacík), Bayo (87. Diallo), Kanakimana (76. Vintr), Lahodný (90+3. Červeň), Mafwenta, Eneme (87. F. Štěpánek), Ramathan, Coulibaly
Na lavičce: Borek, Němeček
Trenér: Jan Kameník
Nalezinek – Hodouš (76. Váňa), Stárek, Kaštánek, Höjer (46. Goljan), Schánělec, Ševínský, Hranoš (76. Šilhart), Penxa, Cissé (66. Mokrovics), Horák
Na lavičce: Kolář, Holoubek, Jonáš
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Opočenský – Leška, Dobrovolný • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1458

Komentář

Krátce před začátkem zápasu se spustil silný déšť, hřiště tak bylo do začátku nadstandardně pokropeno. To nejspíše svědčilo spíše hráčům sparťanské rezervy, kteří strávili skoro celou úvodní pětiminutovku na polovině soupeře. K žádné větší šanci se ale nedostali, hozenou rukavici tak zvedli domácí. Fahad Bayo si narazil míč se Santiagem Enemem, vystřelil a brankář Sparty musel předvést skvělý zákrok.

Ve dvacáté minutě nebylo daleko od gólu, který by určitě slavil úspěch na sociálních sítích. Roman Horák totiž zkoušel zakončovat nůžkami, jeho pokus skončil jen těsně vedle branky domácích. Pražané ovšem nemuseli dlouho smutnit. Petr Hodouš se z dálky opřel do míče a ten po několika tečích zapadl do branky Vyškova, za střelce branky byl označen Josef Stárek. Krátce na to musel Nalezinek vytáhnout skvělý zákrok proti střele Souarého. Vyškov mohl srovnat ještě v nastavení první půle, střela Santiaga Enemeho z přímého kopu ale skončila vysoko nad brankou.

Hned v první minutě druhé poloviny to vřelo u branky hostí. Nejprve se míč několikrát odrážel ve vápně, pořádnou střelu ale nikdo nevyslal. Následně se Idjessi Metsoko dostal do volného prostoru, brankář Nalezinek ale dobře vystoupil a znemožnil mu přihrávku. O pár minut později ale přišla obrovská chyba v obraně hostů a Idjessi Metsoko s Kanakimanou se sami řítili od půlící čáry vstříc hostující bráně. První jmenovaný se rozhodl střílet a srovnal skóre utkání.

Pro Vyškov to byla živá voda a domácí pokračovali v úspěšných akcích. A zanedlouho přišel další gól. Šlo zřejmě o povedený signál rozehrání rohového kopu. Domácí to zkusili na krátko, poté přišel centr kousek od brankové čáry, do míče se hlavou opřel Fahad Bayo a otočil zápas na stranu Vyškova. Sparťané se na konci snažili s utkáním něco dělat, ale velkou šanci si nevytvořili. Naopak faulovali Ondřeje Vintra ve vápně a sudí nařídil v první minutě nastavení penaltu. Faulovaný hráč ji bez potíží proměnil a určil konečné skóre utkání. Vyškov se tak posouvá do čela tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.