03.09.2023 | Matěj Sousedík | Zápas

Bez branek. Béčko Sparty si rozdělilo body s Opavou

Foto: sparta.cz
Rezervní celek pražské Sparty v duelu 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizoval se Slezským FC. Hned v úvodu mohli jít do vedení Opavští, ale Hýblovu ránu vyrazil mimo tyče domácí brankář Surovčík. Ten pak zlikvidoval i šanci Vaněčka. Hosté v závěru sahali po třech bodech, ale Ondráčka nejprve vychytal skvělý Surovčík a tentýž opavský záložník pak pálil vedle. Obě mužstva si tak rozdělila po bodu.
bez branek
bez branek
75' Jonáš
77' Horák
24' Ščudla
42' Šigut
83' Helebrand
Sestavy
Surovčík – Hodouš, Stárek, Vydra – Cissé (12. Šilhart, 67. Rus), Horák, Penxa, Kaštánek (67. Jonáš), Ševínský – Hranoš (67. Goljan), Schánělec
Na lavičce: Čtvrtečka, Váňa, Holoubek
Trenér: Petr Janoušek
A. Richter – Helebrand, Hýbl, Janoščín, Kopečný – Blecha, Omale, Ondráček (85. Rataj), Ščudla (68. Kadlec), Šigut (90+3. R. Dostál) – Vaněček (68. Marzuq)
Na lavičce: Fojtíček, Vincour, Velička
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Pechanec – Pečenka, Pfeifer – Trska • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 511

Komentář

Opava začala na Spartě aktivně a už po necelé půlminutě mohla vést. Hýbl dostal na malém vápně přihrávku a zůstal úplně sám před Surovčíkem, ale sparťanský brankář jeho pokus pohotově vyrazil a k následné dorážce se už nikdo z Opavských nedostal.

Na další šanci se čekalo do 24. minuty a měla ji opět Opava. Po Ščudlově centru měl na kopačce úvodní gól Vaněček, ale jeho pokus z pokutového území vyrazil skvělým zákrokem Surovčík. V závěru první půle centroval míč z přímého kopu Ondráček a po jeho centru zakončoval Omale hlavou z pokutového území, ale Surovčík jeho pokus lapil do rukavic.

Ve druhé půli se dlouho čekalo na vážnější šanci. Hru Opavy trochu pozvedl z lavičky nejlepší střelec týmu Yahaya, ale prosadit se nedokázal.

Další šance přišly na řadu až v závěru utkání. Ondráček dostal hezkou nahrávku do pokutového území, ale jeho pokus z mírného úhlu chytil Surovčík do svých rukavic. Ondráček byl v závěru zápasu hodně aktivní a krátce nato zahrozil znovu, když dostal hezkou nahrávku do běhu, ale následně zamířil jen těsně vedle Surovčíkovy brány.

Sparta si ani po změně stran nevytvořila vyloženou příležitost a hlavně díky dobrým zákrokům Surovčíka vybojovala bod za bezbrankovou remízu, na výhru ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE čeká už čtyři zápasy. Opava po domácí porážce s rezervou Sigmy bere alespoň bod, byť na Žižkově sahala po všech třech.