29.03.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Dukla posílila svou pozici na čele tabulky vítězstvím v Jihlavě

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté Jihlavy v páteční předehrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Dukle 1:2. Hosté šli do vedení v 9. minutě, kdy penaltu proměnil Hora, ale za domácí rychle odpověděl Shudeiwa. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu. Po přestávce pak udeřila opět Dukla, když ji poslal do vedení svým druhým gólem Hora a vedení už hosté uhájili.
14' Shudeiwa
9' Hora (pen)
64' Hora
90+3' Vedral
74' Mešanović
Sestavy
Mastný – T. Svoboda, Vedral, Piško, Farka – Shudeiwa, Tureček (66. Šancl) – Křehlík (78. Ogiomade), Lacko (66. A. Pešek), Selnar (66. T. Franěk) – Araujo-Wilson
Na lavičce: Soukup, Chytrý, Sagna
Trenér: David Oulehla
Šťovíček – Ullman, D. Hašek, Peterka, Ludvíček – J. Hora, Kozma – Douděra (90+1. Helešic), Kozel (85. J. Jeřábek), Moulis (70. Zeronik) – Mešanović (90+1. Holiš)
Na lavičce: Rada, Vondrášek, Buchvaldek
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Radina – Pečenka, Šafránková • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1369

Komentář

V rámci 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítala jihlavská Vysočina pražskou Duklu. Domácí kouč David Oulehla nezměnil sestavu oproti minulému utkání proti Táborsku, hostující Petr Rada pouze vyměnil Ludvíčka za Helešice.

Už z prvního vážnějšího tlaku vytěžila Dukla pokutový kop, který v deváté minutě proměnil zkušený záložník Jakub Hora a trefil se ve třetím utkání po sobě. Gólově bohatý vstup do utkání potvrdil záhy domácí Fares Shudeiwa. Slovenský záložník totiž už ve čtrnácté minutě vyrovnal stav utkání.

Po dvaceti minutách se do další šance dostali hosté, brejk dvou na jednoho však zhatila nepovedená přihrávka Martina Douděry. Hosté byli o něco aktivnější i ve zbytku prvního poločasu, další branky se však více než 1300 diváků nedočkalo.

Poločasovou přestávku nevyužil ani jeden z trenérů ke střídání, z čehož těžila Dukla. Deset minut po pauze Pražané dokonce dostali míč do sítě, kvůli ofsajdu však hlavní rozhodčí Radina gól neuznal. O minutu později byl v tutovce bosenský útočník Mešanovič. Pokus hráče protřelého českými soutěžemi musel až z brankové čáry vykopávat Dominik Farka.

Krátce po hodině hry se už Radův tým radoval podruhé. Kousek za vápnem si našel odražený míč Jakub Hora a přesnou ranou ho uklidil mimo dosah brankáře Ondřeje Mastného. Dukla už ve zbytku utkání kontrolovala vedení a soupeře nepouštěla k ohrožení branky Šťovíčka. Když v závěru na druhé straně Mešanovič nepropálil z ideální pozice jihlavského Mastného, tak si hosté připsali důležité tři body za výhru 2:1 a průběžně poskočili na samé čelo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Naopak Vysočina se krčí až na deváté příčce soutěže.