30.03.2024 | Milan Huppert | Zápas

Vyškov neudržel dvougólové vedení a na jarní výhru stále čeká

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v rámci 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali v Drnovicích s Táborskem 2:2. Skóre utkání otevřel po 58 minutách hry domácí Patrik Schön a o tři minuty později zvýšil vedení Vyškova lotyšský reprezentant Raimonds Krollis, pro něhož to byla první trefa v soutěži. Ani dvougólové vedení však domácím nestačilo. Během dvou minut se totiž trefili hostující Šašinka se Sojkou. Vyškov tak znovu na jaře nevyhrál, naopak Táborsko stále hledá přemožitele.
58' Schön
61' Krollis
74' Šašinka
76' Sojka
76' Sylla
81' Straalman
83' Delferriere
32' Varačka
76' Kateřiňák
Sestavy
Stejskal – F. Štěpánek (54. Lahodný), Ab. Sylla, Straalman – Ilko, Mafwenta, Eneme (74. Delferriere), Němeček (84. Aberkane) – Fomba (74. Diallo), Krollis, Schön (84. A. Svoboda)
Na lavičce: Borek, Bayo
Trenér: Jan Kameník
Pastornický – Nsunzu (64. Šašinka), Novák, P. Plachý – Varačka (75. Tusjak), Koné, Dordić (90+2. Kopáček), Bláha – Zeman (64. Sojka), Svatek (64. Osmančík), Kateřiňák
Na lavičce: Kerl, Matoušek
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Petřík – Leška, Malimánek • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1012

Komentář

Souboj dvou týmů z čela tabulky začal opatrně. Bylo zjevné, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu, která by ho v pozdější fázi klidně mohla stát celý zápas, a tedy i cenné body. První nebezpečnější příležitost mělo Táborsko, ovšem Svatek se nechal rozhodit obráncem a zakončení bodlem mu nevyšlo, neuspěli ani dorážející Zeman s Koném.

Také druhá větší příležitost patřila Táborsku. Perfektně načasovanou nahrávku za obranu obdržel Pavel Svatek, jemuž ale výborně zmenšil střelecký úhel Stejskal a střelu levačkou vyrazil do bezpečí. Hra se bleskově přesunula na druhou polovinu hřiště a po přetaženém centru Fomby se do míče opřel Patrik Schön, avšak nárt nesklopil dostatečně, bránu vysoko přestřelil.

Jestli někdo očekával, že druhý poločas bude podobně nezáživný, jako ten první, byl na velkém omylu. Bezbrankové skóre prolomil v 58. minutě Patrik Schön, který využil nahrávky od Krollise a z pravé strany velkého vápna uspěl přízemní střelou na zadní tyčku.

V domácím táboře bylo ještě veseleji o tři minuty později, kdy vzal Raimonds Krollis zodpovědnost do vlastních rukou a dobře udělal, sám před Pastornickým zvolil kličku po levé ruce a následně snadno zakončoval do prázdné brány mužstva z Tábora.

Táborsko ovšem nesložilo zbraně a za vynaložené úsilí přišla i kýžená odměna. Nejprve v 74. minutě skóroval střídající Jakub Šašinka, jenž využil pasu pod sebe a z první vyslal nechytatelnou střelu do pravého dolního rohu, načež o dvě minuty později využil mizernou malou domů Alexandr Sojka, kličkou se zbavil gólmana a míč suverénně poslal za brankovou čáru.

Vyškovští se z šoku osmělili a v závěrečné desetiminutovce mohli strhnout vítězství na svou stranu, avšak Raimonds Krollis po perfektním zpracování centru zakončoval akrobaticky jen do boční sítě. V Drnovicích se tak celky rozešly po bodu při výsledku 2:2. Vyškov zůstává druhý o čtyři body za pražskou Duklou, Táborsko je o další čtyři body zpět třetí.