29.03.2024 | Štěpán Navrátil | Zápas

Brno doma prohrálo s béčkem Sparty, dva góly Potočného na body nestačily

Foto: fczbrno.cz
Fotbalisté Zbrojovky ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Spartě B 2:3. Brno inkasovalo dvakrát během prvního poločasu, když se nejdříve prosadil Michl a následně Šiler. Minutu před koncem první půle snížil Potočný. Jenže ve druhém poločase zvýšila své vedení druhou brankou Šilera Sparta a Potočný už v nastavení jen snižoval na 2:3.
43' Potočný
90+5' Potočný
15' Michl
36' Šiler
77' Šiler
27' Texl
50' Potočný
81' Šural
57' Večerka
90+1' Jedlička
Sestavy
Sváček – Koželuh (82. Nový), Endl (59. Šural), Lu. Pernica, Gyamfi (46. Granečný) – Dav. Jambor – Fousek (46. Jak. Řezníček), Smejkal, Texl (59. Hamza), Potočný – Alijagić
Na lavičce: Berkovec, Jörgensen
Trenér: Tomáš Polách
Surovčík – Uhrinčať, Jedlička, Večerka – Hodouš (73. Váňa), Jonáš, Lilling (82. Stárek), Okeke (65. Holoubek), Penxa – D. Michl (65. Mokrovics), Šiler
Na lavičce: Nalezinek
Trenér: Luboš Loučka
Rozhodčí: Batík – Paták, Pospíšil – Kotala • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3118

Komentář

Aktivněji sice vstoupili do utkání hráči Zbrojovky, jenže jako první se radovala po pohledné akci rezerva Sparty. Ondřej Lilling se proháčkoval až do pokutového území a místo rány přes vybíhajícího Sváčka zvolil přihrávku do strany, odkud volný Daniel Michl uklidil míč placírkou do sítě.

O vyrovnání se mohl postarat Adam Fousek, který ve 35. minutě natáhl k dělovce zpoza vápna, jenže orazítkoval jen horní tyč. Z následného protiútoku pak hosté udeřili podruhé. Michl ke gólu přidal ještě asistenci, když přesným centrem z pravé strany oslovil nabíhajícího Radka Šilera, jenž v rybičce usměrnil míč mimo dosah Sváčka. 

Na druhé straně předváděl Surovčík sebejisté zákroky a reflexivně vyrazil hlavičku Fouska z bezprostřední blízkosti. Až do poločasové pauzy ale nedokázal udržet čisté konto. Na hranici vápna totiž napřáhl k ráně Roman Potočný a o nohu blokujícího Jedličky se balon odrazil přesně na bližší tyč. 

Zbrojovka sice na soupeře tlačila, jenže po chybě Alijagiće potřetí inkasovala. Nerozvážnou rozehrávku totiž sebral napadající Radek Šiler a technickou ranou poslal míč přesně do šibenice. O tři minuty později mohlo být znovu sníženo, Hamzova teč však skončila pouze na horní tyči. 

Domácí se hnali do útoku a v nastaveném čase se přeci jen dočkali druhé trefy. Centr Hamzy z levé strany odehrál bránící Penxa přesně na kopačku Romana Potočného, jenž z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Surovčíka.  Více času však Jihomoravanům už nezbylo a s rezervou Sparty padli na domácím hřišti 2:3.