29.03.2024 | Marek Janoš | Zápas

Příbram doma v souboji s Vlašimí přišla o všechny body, rozhodl Osuagwu

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Vlašimi 0:1. Pro udržení kroku s čelem tabulky potřebovali domácí nejlépe bodovat naplno. Diváci čekali na branku téměř celý poločas, ale těsně před přestávkou udeřil hostující Osuagwu. Ve druhé polovině utkání se domácím nepodařilo prosadit, a tak si z Příbrami odvezli všechny body Vlašimští.
bez branek
42' Osuagwu
56' Krch
90+1' Matoušek
22' Beran
71' Kulhánek
88' Pikul
Sestavy
Melichar – Dudl (87. Hošek), Fišl, Jahić, F. Matoušek – Dav. Krch (64. Andronikou), Švestka (46. Hudec) – Nečas (64. O. Novotný), Hušbauer, P. Hašek (74. Nkwinga) – Fall
Na lavičce: Babka, Antwi
Trenér: Karel Krejčí
Vágner – Li. Pernica, Breda, Kulhánek, Beran (64. Kneifel) – Kurka, Musil, Nogha, Pikul (90+2. F. Dostál) – Osuagwu (81. Biegon), Vachoušek (64. Šubert)
Na lavičce: Kolář, Heppner, Onije
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Szikszay – Volf, Hrabovský • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 580

Komentář

Utkání dvou týmů z horní části tabulky začali lépe domácí, když se v gólové šanci objevil Hašek, ale z hranice malého vápna přestřelil. Stejný hráč měl další velkou šanci po půlhodině hry, ovšem příležitost nevyužil a dorážející Fall už byl v ofsajdu.

Příbram byla v první polovině utkání aktivnější a další velkou příležitost měl krátce před pauzou Fišl, jenže ani tomu se nepodařilo dostat míč za brankáře Vágnera. Pro domácí přišel trest vzápětí. Unikající Victor Osuagwu prostřelil padajícího Melichara a poslal Vlašim do vedení.

Příbram v pauze prostřídala, aby ještě zvýšila svůj tlak na Vágnerovu branku. Hned po pauze střílel Fall, jenže svým pokusem branku minul. Pak se na další šance dlouho čekalo, hru přerušovalo větší množství faulů, a také četná střídání na obou stranách.

Ačkoliv hrála Příbram více na míči, do větších šancí se prakticky nedostávala. Tlak zesílil až v poslední desetiminutovce.

Minutu před koncem napřáhl k ráně kapitán Hušbauer, ale hosté vytěsnili míč na roh. Na bod mohli ještě dosáhnout domácí, pokud by využili šanci v páté minutě nastaveného času. Jenže Vágner předvedl skvělý zákrok a udržel vedení Vlašimi, která o pár vteřin vedení přetavila ve vítězství. Vlašim přeskočila Příbram v tabulce a je průběžně čtvrtá.