04.05.2024 | Libor Kokoška | Zápas

Dukla přehrála Vlašim, nasázela jí pět branek a upevnila si první místo

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté Dukly Praha v utkání 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Vlašim 5:1. Domácí tým rozhodl o svém vítězství už během úvodní půlhodiny, kdy se postupně prosadili Tomáš Vondrášek, Daniel Kozma a Lukáš Matějka. Pak sice snížil hostující Lukáš Musil, ale ještě v první půli Pražané zásluhou Davida Kozla a Lukáše Matějky zvýraznili svůj náskok. Na čele tabulky tak má Dukla čtyřbodový náskok před druhým Vyškovem, ten má ovšem zápas k dobru. Vlašim ve F:NL padla poprvé po dvou kolech.
6' Vondrášek
15' Kozma
30' Matějka
38' Kozel
44' Matějka
35' Musil
42' Vondrášek
63' Planka
68' Pikul
Sestavy
Rada – Holiš, Vondrášek, D. Hašek – Peterka, Douděra (61. Zeronik), J. Hora, Ullman (75. Mešanović) – Kozel (61. J. Jeřábek), Kozma (75. Ludvíček), Matějka (83. Špatenka)
Na lavičce: Šťovíček, Moulis
Vágner – Heppner (59. Kurka), Breda, Kareem – Kulhánek, Musil, Onije (36. F. Dostál), Šubert (59. Biegon) – Planka, Vachoušek (36. Osuagwu), Kneifel (36. Pikul)
Na lavičce: Kolář, Pernica
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Zaoral – Lakomý, Mojžíš • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 1473

Komentář

Dukla do utkán vstoupila velice dobře. Její úvodní tlak vyústil v šesté minutě, kdy si na centr od rohového praporku na bližší tyč naběhl Tomáš Vondrášek, který netradičním způsobem uklidil balón za záda gólmana Vágnera. Pro dlouholetého hráče Teplic se jednalo o první soutěžní branku v dresu Dukly.

O devět minut později se fanoušci dejvického klubu znovu. Míč se do vlašimské branky opět dostal hlavou, tentokrát po centru z pravé strany skóroval Daniel Kozma. Třetí gól byl v gesci Davida Kozla, ten prošel pravou stranou hřiště a přesně našel nohu nabíhajícího Lukáše Matějky, který z první skóroval.

Pak se ale prosadili i hosté, konkrétně v 35, minutě. Tadeáš Vachoušek výborným centrem z hloubi hřiště přesně našel Lukáše Musila, který obloučkem překonal dejvického gólmana Radu. Konec poločasu ale opět patřil domácím fotbalistům. Nejdříve v 38, minutě zopakovala Dukla akci jako při třetí brance. Tentokrát ale kličku a centr obstaral Martin Douděra a do listiny střelců se zakončením z první zapsal David Kozel.

Pátá domácí branka přišla minutu před koncem základní hrací doby poločasu, po obrovské hrubce ve vlašimské obraně se k míči dostal Lukáš Matějka, jednoduchou kličkou do strany si obešel gólmana Vágnera a skóroval do prázdné.

Druhá půle se hrála v mnohem menším tempu než prvního dějství zápasu. Dukla už nebyla aktivnějším celkem a hrozila spíše z brejků. Největší šanci poločasu si vytvořil Matějka, který se v situaci dva na jednoho rozhodl pro razantní střelu, která jen těsně minula pravou tyč hostující branky.

I Vlašim si vytvořila několik šancí, žádnou už ale nedokázal dovést do úspěšného konce. Hlavy domácím obráncům motal především Osuagwu, i tomu ale přesnost v koncovce chyběla.