03.05.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Jihlava v přestřelce remizovala s Varnsdorfem 3:3, dvakrát se prosadil Vojta!

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy v rámci 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali na domácím hřišti s Varnsdorfem 3:3. První půle skončila díky gólům Arauja-Wilsona a Matyáše Vojty nerozhodně. Ve druhé půli se po trefách Fraňka a Šancla domácí dostali během čtyř minut do dvoubrankového vedení, ale hosté to nezabalili a odpověděli stejnou mincí. Samko s Vojtou vymysleli dvě branky Severočechů a zařídili dělbu bodů. Jihlava tak zůstala dvanáctá a Varnsdorf se odlepil ze čtrnáctého místa.
11' Araujo-Wilson
68' Franěk
72' Šancl
37' Vojta
76' Samko
81' Vojta
28' Farka
66' Pešek
90+3' Vedral
45+1' Kříž
90+4' Kosař
Sestavy
Soukup – Piško, Vedral, Sládek (46. Selnar) – Chytrý, A. Pešek (70. Tureček), Lacko (61. Shudeiwa), Farka – Šancl – T. Franěk (70. Křehlík), Araujo-Wilson
Na lavičce: Mastný, Svoboda, Sagna
Trenér: David Oulehla
Vaňák – Juzvak, Kubista, Kouřil, Zálešák – Kříž (65. Kosař), Samko (90+2. Gembický) – Rudnytskyy (71. Adeleke), Stránský, Polyák – Vojta
Na lavičce: Pešl, Vlk, Dufek, Podzimek
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Volek – Líkař, Cichra • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 483

Komentář

Jihlava v rámci pátečního utkání 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítala na domácím stadionu Varnsdorf. Ačkoli oba týmy v posledním kole prohrály, tak jejich sestavy doznaly pouze jediné změny, varnsdorfského Kosaře nahradil od úvodu Stránský.

Hned první větší šance utkání nabídla divákům na Vysočině úvodní branku střetnutí. Justin Araujo-Wilson v jedenácté minutě zápasu napřáhl na hranici vápna a vypálil přesně k pravé tyčce branky Martina Vaňáka. Vedení exligového týmu mohl navýšit o pár minut později navýšit Tomáš Franěk. Jednadvacetiletý hráč však z dobré pozice na středu hostujícího vápna nedokázal ani vystřelit na branku Vaňáka. Franěk se v další šanci objevil krátce po skončení prvních třiceti minut zápasu, když si našel Šanclův centr z pravé strany a na dlouhou nohu ho málem umístil do branky Severočechů.

Neproměněné šance nakonec přišly domácí draho. Ostrý centr Vojtěcha Stránského z pravé strany hřiště propadl až k Matyáši Vojtovi, který ho bezpečně uklidil do odkryté branky Pavla Soukupa a pár minut před pauzou stanovil poločasový výsledek 1:1. Pro hosta z Mladé Boleslavi to byla už čtvrtá branka v devátém zápasu v dresu Varnsdorfu.

Úvod druhého poločasu ovládaly nepřesnosti na obou stranách. První výraznější šanci si tak vytvořil až v 62. minutě hostující Pavlo Rudnytskyy, jež po pasu Samka pálil přesně k tyči. O vedoucí gól ho okradl domácí skokan Soukup, který byl včas na svém místě. O chvilku později se do třetí velké šance v zápase dostal Tomáš Franěk a konečně byl úspěšný. Filip Šancl ho parádním pasem dostal přímo před brankáře Vaňáka, domácí odchovanec mu poté nedal šanci a vrátil Vysočině vedení.

Na třetí gólovou radost nemuseli domácí fanoušci čekat dlouho. Po špatném odkopu hostů se k míči dostal Miroslav Křehlík a ještě ho předložil Filipu Šanclovi, který si po řadě dobrých nahrávek připsal konečně i branku. Dvougólové vedení však jihlavskému týmu dlouho nevydrželo. Matyáš Vojta našel ve vápně Dennyho Samka a jeho tvrdá rána zapadla ideálně pod břevno branky Soukupa. A tím domácí smutek ještě nekončil, dlouhý odkop Vaňáka od vlastní branky prodloužil právě Samko, který si vyměnil role s Matyášem Vojtou. Mladý střelec po samostatném úniku přidal svou druhou branku v utkání a srovnal na 3:3! Geniální obrat Holeňákova týmu mohl být dokonán ještě o minutu později, ale zakončení Jakuba Kosaře na poslední chvíli zblokoval Farka. Varnsdorf se tak po remíze 3:3 odlepil ze čtrnáctého místa o příčku výš, Jihlava zůstává dvanáctá.