04.05.2024 | Milan Huppert | Zápas

Divoký závěr v Kroměříži! Hanácká Slavia vydřela bod v duelu s béčkem Sparty

Foto: sparta.cz
Fotbalisté Kroměříže v utkání 26. kola remizovali s rezervou Sparty 3:3. Pražany poslal do vedení po necelé půlhodině hry Radek Šiler. Tentýž borec, který si ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE vysloužil ocenění pro hráče měsíce dubna, přidal v 63. minutě druhý zásah. Střídající Marek Jaroň čtvrthodinu před koncem snížil a Jan Silný dokonce srovnal. Během desetiminutového nastavení ovšem Vojtěch Hranoš proměnil penaltu po faulu na svou osobu, ale v posledních vteřinách dokázali domácí vyrovnat zásluhou hlavičky Petra Zavadila. Hanácká Slavia si tak připsala první bodový zisk po čtyřech porážkách v řadě, dál ovšem zůstává poslední.
75' Nalezinek (vl)
90+1' Silný
90+10' Zavadil
24' Šiler
63' Šiler
90+7' Hranoš (pen)
28' Silný
55' Cupák
77' Matoušek
90+10' Matoušek
44' Nalezinek
46' Holoubek
57' Horák
70' Ševínský
87' Hranoš
90+2' Loučka (trenér)
90+10' Večerka
Sestavy
J. Dostál – Oulehla (57. Wala), Zavadil, Vincour (84. Chwaszcz) – Kudela (68. Hrdlička), Cupák, T. Matoušek, Jeleček (57. Fulnek) – Dočkal (68. M. Jaroň), Silný, Machalík
Na lavičce: Gergela, Martinek
Trenér: Martin Onda
Nalezinek – Jedlička, Ševínský, Večerka – Váňa, Horák (84. Lehocký), Holoubek (67. Jonáš), Hodouš (10. Mokrovics) – Hranoš, Šiler (67. D. Michl), Rus (67. Šilhart)
Na lavičce: Kolář
Trenér: Luboš Loučka
Rozhodčí: Opočenský – Pfeifer, Novák • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 1277

Komentář

Hanácká Slavia se s blížícím se koncem sezony nachází pod velkým tlakem, neboť je poslední a potřebuje nutně bodovat, což se do dnešního dne povedlo jen v prvním jarním zápase proti Vyškovu. Domácí začali proti rezervě pražské Sparty slibně, vytvořili si řadu standardek, ale žádná se neujala.

Postupem času začali vystrkovat růžky Sparťané, přičemž hned jejich první vážnější příležitost ze 24. minuty skončila gólem, nejlepší střelec Radek Šiler se prosadil přesně mířenou střelou do levého dolního rohu. Opaření domácí čelili tlaku i v následujících minutách a také s notnou dávkou štěstí přežili šance Rusa a Mokrovicse.

Hanáci se oklepali z prvotního šoku po inkasované brance, aby v závěru úvodního dějství byli zase o něco lepším týmem, leč před odchodem do kabin se kýženého srovnání nedočkali, v největší šanci hlavičkující Vincour netrefil míč vůbec dobře a zakončil vedle pravé tyče.

Domácí toužili vyrovnat okamžitě po návratu na hrací plochu a blízko byl Jan Silný, jemuž spoluhráč sklepnul míč do ideální pozice, jenže útočník se nenastavil dobře a promáchl naprázdno. V průběhu druhé půle se v Kroměříži rozpršelo, ale Hanákům déšť štěstí nepřinesl, ba naopak. V 64. minutě se za obranou objevil Radek Šiler, s chladnou hlavou udělal Dostálovi kličku doprava a zvládl i zakončení do prázdné brány, čímž zaznamenal svou druhou trefu v zápase.

Gól naděje měl na hlavě v začínající osmé desetiminutovce zápasu stoper Petr Zavadil, ovšem brankář Nalezinek se nenechal rozhodit prvotním podklouznutím při vyběhnutí za centrem, stihl se srovnat a pohledným zákrokem střelu vytěsnil. Nicméně netrvalo dlouho a Hanácká Slavia střelecké mlčení přerušila, po centru od praporku byl dostatečně důrazný Marek Jaroň, dotlačil míč do sítě a vrátil domácí celek do hry o bodový zisk, přičemž gól si nakonec jako vlastní připsal brankář Filip Nalezinek, od nějž se jako posledního odrazil balón za brankovou čáru.

Snahy Ondovy družiny o definitivní smazání dvoubrankového manka pokračovaly a kýžená trefa přišla v první nastavené minutě, kdy Wala z pravého křídla vymyslel perfektní přízemní pas na Jana Silného a trestuhodně volný útočník zakončoval z bezprostřední blízkosti nechytatelně k levé tyči. Avšak Letenští přišli s rychlou odpovědí, po faulu na Hranoše ukázal arbitr Opočenský nekompromisně na bílý bod a nabídnutou příležitost v podobě pokutového kopu proměnil sám faulovaný Vojtěch Hranoš.

Sparta mířila za těsným vítězstvím, jenže Kroměříž ve strhujícím klání bojovala do posledního dechu a ze závěrečné akce se jí povedlo vystřelit bod. Hrdinou byl Petr Zavadil, stoper si našel přetažený centr na zadní tyč a kvalitním zakončením nedal Nalezinkovi žádnou šanci. Následně došlo k výměně názorů mezi Tomášem Matouškem a Daliborem Večerkou. Nezůstalo jen u slov, oba vyfasovali červenou kartu a do sprch tedy zamířili o pár vteřin dříve než jejich spoluhráči.