04.05.2024 | Matěj Kotala | Zápas

Líšeň s Prostějovem si rozdělily body, diváci gól neviděli

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Líšně v utkání 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Prostějovem, ve vyrovnaném utkání ani jeden z celků nedokázal skórovat, a tak se body dělily. Domácí výběr, který je v tabulce devátý, si připsal bodový zisk po dvou porážkách v řadě, hosté bodovali podruhé za sebou a zůstávají na předposlední příčce tabulky.
bez branek
bez branek
88' Raab
bez karet
Sestavy
Vajner – Joković, M. Jeřábek, Lutonský – Polášek, Čermák, Mionić (71. Raab), Sokol – Dziuba, Tauš (57. Aldin) – Rolinek (57. Hapal)
Na lavičce: Šulla, Rimovičs, Hochman
Trenér: Petr Maléř
Mucha – R. Látal, Štěrba (21. Rudzan), O. Ševčík, Harušťák – Šimek (85. Habusta), P. Jaroň (85. J. Matoušek II), Bartolomeu, Koudelka (71. Matocha), M. Mach (71. Slaměna) – Malec
Na lavičce: Vejmola, Jamiu
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Kvítek – Dobrovolný, Ježek • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 537

Komentář

Do zápasu aktivněji vstoupila Líšeň, která se hned v páté minutě dostala do šance, když hlavičkoval Rolinek. Jeho pokus ale dokázal chytit Mucha. Další šance přišla nařadu až o půl hodiny později. Dostal se do ní prostějovský Jaroň, jehož pokus ale zblokovali obránci Líšně.

Do druhé půle vstoupili aktivněji prostějovští fotbalisté, kteří se dokázali vícekrát dostat blízko svatyni soupeře. Největší šance Prostějova přišla pět minut po začátku druhé části, když zpoza brankoviště vypálil Bartolomeu. Jeho pokus však dokázal i s problémy Vajner vyrazit mimo bránu.

Na opačné straně hřiště se děly věci především v závěru. Do solidní příležitosti se dostal Čermák, který po přihrávce Dziuby zpoza vápna jen těsně minul bránu. 

V 79. minutě byli domácí opět blízko vedoucí brance. Ve vápně se totiž u míče ocitl Raab, který vypálil vcelku dobře. Jeho střelecký pokus ale skvělým zákrokem zneškodnil Mucha, díky kterému si tak hosté, kteří jsou v tabulce soutěže předposlední, z Brna odvážejí bod za bezbrankovou remízu. Líšeň okupuje devátou příčku tabulky.