03.05.2024 | Jan Šimek | Zápas

Bez branek. Opava s Chrudimí si rozdělily body

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Fotbalisté Slezského FC v utkání 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Chrudimí 0:0. Domácí sice měli herní převahu a hosty výrazně přestříleli, ale vyložené šance nedokázali proměnit. V první půli sebral Opavským radost z Málkova gólu ofsajd, a když v závěru utkání neproměnil tutovku hostující obránce Václav Míka, jenž měl na hlavě rozhodující gól, ve Slezsku se body dělily.
bez branek
bez branek
5' Janoščín
2' Kosek
90+3' Čolić
Sestavy
A. Richter – Kopečný, Srubek, Janoščín, Hýbl (79. Kim) – Ondráček, Blecha – Haitl (69. Přichystal), Málek, Kadlec – Rataj (69. Marzuq)
Na lavičce: Číž, Pejša, Omale, Velička
Trenér: Miloslav Brožek
Floder – Míka, Toml, F. Novotný, Kosek – Jan Řezníček – Skwarczek, Langhamer (63. Zvolánek), Záviška (89. Koukola) – D. Látal (63. Čolić), Mašek (76. Kesner)
Na lavičce: Šerák, Kutík, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Kotalík • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1522

Komentář

Opavští začali zostra, neuběhla ani čtvrthodina hry a Floder se musel hodně natahovat, aby Ondráčkovu ránu zpoza šestnáctky vytěsnil mimo tyče. Krátce nato byl v akci opět Ondráček, který se po centru z pravé strany dostal k hlavičce, tu dorazil do odkryté chrudimské brány Málek a Slezané slavili, jenže pouze okamžik. Sudí Nehasil rychle signalizoval, že branka pro ofsajd neplatí.

Východočeši se na útočnou polovinu dostávali jen sporadicky, zato Slezané dál tlačili. Po průniku Kopečného zprava si na jeho přízemní centr naběhl Kadlec, ale zblízka ranou bez přípravy přestřelil hostující bránu.

Po změně stran opavský tým chrudimského soka ještě více zatlačil, po centru Kadlece zůstal u zadní tyče zcela nepokrytý Haitl, ale z první trefil jen boční síť chrudimské brány. Po hodině hry zahrozil Kopečný, balon po jeho jedovaté ráně prosvištěl vedle levé tyče. Na druhé straně zahrozil střelou zpoza vápna Skwarczek, jenže míč napálil vysoko nad břevno.

V závěru z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl opavský kapitán Janoščín a jeho dělovka prolétla těsně vedle brány. Krátce před koncem utkání mohlo udeřit na opačné straně. Po centru z rohu propadl míč do malého vápna k volnému Míkovi, jehož prudkou hlavičku zlikvidoval tygřím skokem domácí gólman Richter.

Ve Slezsku se tak body dělily, Opavští ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neprohráli potřetí v řadě, Chrudim bodovala ve druhém duelu za sebou.

Ohlasy trenérů

Miloslav Brožek (Slezský FC Opava): „Sehráli jsme nejlepší utkání možná celé sezony z hlediska fotbalovosti. Měli jsme spoustu šancí, soupeře jsme po celý zápas téměř do ničeho nepustili. Chyběla tomu jen třešnička v podobě gólů a tří bodů. Jsme zklamání, že nemáme tři body, ale způsob, jakým jsme hráli, nás potěšil. Kdybychom měli větší kvalitu v zakončení, mohli jsme brzy rozhodnout. Každopádně cítím, že postupně nacházíme svou DNA, jak hrát.”

Radek Kronďák (MFK Chrudim): „Získali jsme bod, protože pod větším tlakem jsme v soutěži dosud asi nebyli. Nahoře jsme ztráceli míče, takže Opava byla neustále na balonu a vařila nás. Proto jsem spokojený, že jsme si odvezli bod. Nakonec jsme tady paradoxně mohli jednou šancí v závěru rozhodnout a vyhrát, ale takový už je fotbal.”