08.05.2024 | Josef Janda | Zápas

Táborsko znovu našlo recept na Opavu, rozhodl Svatek

Foto: sfc.cz
Fotbalisté Táborska v rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácím hřišti Opavu 2:1. Hosty v samém úvodu zápasu poslal do vedení Jakub Rezek. Ve 42. minutě mohl z penalty srovnat Dordič, domácí fotbalista ale branku přestřelil. Táborsko i tak skórovalo před změnou stran, když se trefil Ondřej Bláha. Rozhodující gól pak vstřelil necelý dvacet minut před koncem Pavel Svatek. Táborsko je tak průběžně čtvrté, Opava je na jedenáctém místě.
44' Bláha
73' Svatek
3' Rezek
10' Bláha
45+2' Dordič
50' Kateřiňák
39' Ondráček
40' Rezek
43' Hýbl
Sestavy
Pastornický – Koné, Novák, Tusjak, P. Plachý – Bláha, Kateřiňák, Sojka (76. Skopec), Đorđić, Varačka – Šašinka (65. Svatek)
Na lavičce: Kerl, Kopáček, Mach, Nsunzu, Osmančík
Trenér: Roman Nádvorník
A. Richter – Kopečný, Srubek, Janoščín, Hýbl (46. Kadlec) – Ondráček (82. Velička), Blecha – Málek, Rezek (69. Přichystal), Marzuq (46. Omale) – Rataj (79. Haitl)
Na lavičce: Číž, Pejša
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Petřík – Leška, Pfeifer • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1336

Komentář

Zápas mezi Táborskem a Opavou začal velice rychlým gólem ve 3. minutě. Hosté naběhli po pravé straně a vyšachovali obranu Táborska. Po několika přihrávkách poslal Jakub Rezek míč v podstatě do prázdné branky. Táborsko reagovalo na inkasovaný gól aktivní ofenzivní hrou. Po jedné ze šancí se domácí trenér Nádvorník dožadoval kvůli ruce penalty, u rozhodčích ale nepochodil. Na druhé straně zahrozil v 24. minutě Málek, jehož ránu Pastornický udržel jen s velkými obtížemi.

Druhé penalty se Táborští dožadovali v 37. minutě po pádu Varačky, ovšem ani tentokrát to domácím nevyšlo. Za další tři minuty už rozhodčí Petřík přece jen penaltu odpískal. Míč si vzal Dordič, jenže poslal balon jen nad branku. Opava nakonec vedení do poločasu neudržela. Domácí si vytvořili tlak a po několika přihrávkách se nakonec k míči dostal Ondřej Bláha, jehož přesně umístěná rána po zemi ze 44. minuty znamenala vyrovnání na 1:1.

Druhý poločas začala aktivně Opava a po akci z 51. minuty měli domácí velké štěstí, že si nesrazili míč do vlastní branky. Táborsko už nebylo tolik na míči jako v první půli, nicméně stále ještě neřeklo poslední slovo. Vítězná branka padla v 73. minutě a postaral se o ni náhradník Pavel Svatek, který byl na hřišti teprve osm minut. Na počátku gólové akce bylo zaškobrtnutí Dordiče, který dokázal poslat míč zamotaný mezi nohy na Sojku, ten pohotově odcentroval na pravou stranu. K míči se dostal nakonec právě Svatek, jehož pokus zblízka Richter nezkrotil.

Opava mohla srovnat zanedlouho, to když Blecha pálil nebezpečně po zemi k tyči, ovšem Pastornický předvedl úspěšný skok k tyči. V závěrečných minutách si Opavští vytvořili tlak a měli několik šancí na vyrovnání. V nastaveném čase kopali dva rohy a posledním hlavičkujícím byl gólman Richter. Táborsko ale náskok udrželo a porazilo Opavu 2:1.