08.05.2024 | Jakub Holínka | Zápas

Vyškov padl s Jihlavou a přímý postup se mu vzdálil!

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Vyškova v rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY překvapivě padli ve svém azylu v Drnovicích 0:1 s Jihlavou. Jedinou branku celého utkání vsítil v úvodní půli Justin Araujo-Wilson, pro něhož to byl osmý přesný zásah v aktuální sezoně. Vyškov prohrál podruhé za sebou a přímý postup se mu výrazně vzdálil. Vysočina bodovala ve druhém utkání po sobě a udělala důležitý krok směrem k záchraně.
bez branek
15' Araujo-Wilson
bez karet
62' Franěk
Sestavy
Borek – F. Štěpánek, Straalman, Němeček (66. Ilko), Aberkane, Fomba, Lahodný, Mafwenta (76. Diallo), Ab. Sylla, Schön (66. A. Svoboda), Bayo (76. Delferriere)
Na lavičce: Stejskal, Kamara, Ramathan
Trenér: Jan Kameník
Soukup – Chytrý, Vedral, Piško, Šancl (78. Selnar), T. Franěk (68. Ogiomade), Farka, Křehlík (78. T. Svoboda), Shudeiwa (68. Lacko), A. Pešek, Araujo-Wilson (88. Sagna)
Na lavičce: Mastný, Tureček
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Rouček – Váňa, Kotalík • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1052

Komentář

Na stadionu v Drnovicích, kde hraje svoje domácí zápasy MFK Vyškov, viděli diváci opatrný úvod zápasu, kdy se ani jeden tým příliš necpal do koncovky. První pozdvižení tak způsobila v 11. minutě střela Issy Fomby kousek za hranicí vápna, jeho razantní pokus ale letěl vysoko nad branku Jihlavy. A tak to byli hosté, kteří udeřili z první šance v utkání. Po rychlé kombinaci na levé straně a zpětné přihrávce na vápno se dostali Jihlavští ke střele, kterou Jiří Borek vyrazil před sebe a tam stál připravený Justin Araujo-Wilson, který neměl problém zblízka dostat míč do sítě a vstřelil tak svoji osmou ligovou branku v sezoně. Po vstřelené brance přenechali hráči Jihlavy iniciativu domácím, ti byli po zbytek 1. půle aktivnějším týmem a drželi častěji míč na kopačkách, měli ale problém prosadit se proti dobře zformované obraně hostů. Jedinou vážnější šanci si tak vypracoval Vyškov až ve 42. minutě, kdy se k hlavičce na zadní tyči po rohovém kopu dostal Fahad Bayo, toho ale vychytal Pavel Soukup, to bylo pro 1. poločas vše.

Do 2. poločasu nastoupily oba týmy beze změn a stejně tak vypadal i obraz hry. Domácí i nadále drželi míč, hosté z Jihlavy čekali v hlubším bloku na chybu soupeře a možnost vyrazit do brejku. O první vážnější ohrožení branky ve druhé půli se postaral domácí Patrik Schön, jeho střelu z hranice vápna mířící do levého horního rohu ale zklikvidoval dobrým zákrokem Pavel Soukup. O deset minut později měli domácí po faulu Filipa Vedrala možnost zahrávat volný přímý kop ze zajímavé pozice k ohrožení branky, střela Issy Fomby ale skončila pouze na dobře postavené zdi. Jihlavští toho ve 2. poločase moc dopředu nepředvedli, Justin Araujo-Wilson ale statečně na hrotu bojoval proti přesile obránců Vyškova a udržel několik důležitých míčů. Velkou šanci na vyrovnání si Vyškov vypracoval v samém závěru zápasu, v nastaveném čase si na kroucený centr do vápna nejvýše vyskočil Bart Straalman, jeho hlavičku mířící pod břevno ale vytáhl na rohový kop Pavel Soukup.

Svěřencům Jana Kameníka se tak po dnešní prohře ještě více vzdaluje 1. místo tabulky a přímý postup do FORTUNA:LIGY. Naopak Jihlava utnula sérii proher na hřištích soupeřů a získala veledůležité 3 body v boji o záchranu.