08.05.2024 | Štěpán Navrátil | Zápas

Béčko Olomouce válí! Proti Vlašimi natáhlo sérii výher a je druhé

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté olomoucké rezervy zvítězili ve vloženém 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Vlašimi 3:0, v průběžné tabulce přeskočili Vyškov a posunuli se na druhé místo. Dvakrát skóroval Jan Fiala, krátce po jeho prvním gólu se prosadil také Matěj Hadaš. Hanáci naplno bodovali posedmé v řadě, s Vlašimí si poradili i v druhém vzájemném zápase této sezony. Středočeši prohráli podruhé za sebou a jsou osmí.
bez branek
19' Fiala
22' Hadaš
79' Fiala
45+1' Kulhánek
52' Nogha
62' Vachoušek
86' Kareem
88' Jalovičor
90+3' Israel
Sestavy
Vágner – Kurka, Li. Pernica (84. Heppner), Kulhánek – Breda, Pikul (46. Vachoušek), Biegon (69. Kareem), Šubert (46. Osuagwu) – Planka (58. Musil) – Beran, Nogha
Na lavičce: Kolář, Dostál
Trenér: Martin Hyský
Koutný – Slavíček, Dohnálek, Cahel, Elbel (81. A. Uriča) – Dele, Mikulenka (74. Jalovičor) – Singhateh (60. Amasi), Fiala, Hadaš – Muritala
Na lavičce: Digaňa, Coufal, Jaja, Judas
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Vokoun – Machač, Vyhnanovský • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 408

Komentář

Vlašim naskočila do utkání bleskově a hned po třech minutách se málem radovala z úvodní branky. Po střele Vachouška se hnal za dorážkou Beran, jenže vybíhal z ofsajdu. Hanáci se však po dalších pěti minutách hry také připomněli v útoku, po standardní situaci sice nikdo z nabíhajících hráčů nezasáhl balon, ale brankář Vágner musel zasahovat až na brankové čáře.

Jako první se ale přece jen radovali hosté, když rozjel gólovou akci bývalý hráč Vlašimi Singhateh. Sám totiž dostal míč až do blízkosti šestnáctky a následně přihrál na ránu Janu Fialovi, jenž poslal balon přesně k pravé tyči.

O tři minuty později navíc rezerva Sigmy udeřila znovu. Vágner pod tlakem chyboval a odkopl míč jen na nohu Matěje Hadaše. Ten velmi rychle zareagoval a využil toho, že je domácí gólman venku z branky, a obloučkem zakončil přesně do sítě.

Vlašimští se i za nepříznivého stavu hnali do útoku a byli velmi blízko snížení. Po déletrvajícím tlaku před vápnem Olomouce musela Koutnému sice pomoct řada obránců, aby udržela balon před brankovou čárou, nepříjemnou situaci ale Hanáci ustáli.

V 79. minutě navíc přidala Sigma třetí zásah. Vlašim se hnala neustále vpřed, nicméně v zadních řadách zapomněla na Jana Fialu, jenž zpracoval přihrávku za obranu a v souboji tváří v tvář s brankářem Vágnerem si poradil sebejistě.