08.05.2024 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf zvládl záchranářský duel s Kroměříží a vrátil se na 14. místo tabulky

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Varnsdorfu zdolali ve vloženém 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Kroměříž 3:2 a v průběžné tabulce se vrátili na nesestupové čtrnácté místo. Dva góly zaznamenal Denny Samko, který v nastavení druhého poločasu překlopil výsledek na stranu Severočechů. Ti předtím ztratili dvoubrankový náskok, hosté srovnali díky trefám Michala Cupáka a střídajícího Šimona Chwaszcze. Nerozhodný stav ale šestnáctá Hanácká Slavia neudržela a na ligovou výhru čeká už deset zápasů.
45' Kouřil
69' Samko
90+1' Samko
76' Cupák
90' Chwaszcz
40' Zálešák
60' Kříž
12' Kudela
14' Cupák
15' Jaroň
59' Jeleček
83' Martinek
Sestavy
Vaňák – Juzvak, Kubista, Kouřil (52. Kosař), Zálešák – Kříž (63. Adeleke, 90+3. Vlk), Samko – Rudnytskyy (63. Gembický), Polyák, Stránský (90+3. Podzimek) – Vojta
Na lavičce: Pešl, Dufek
Trenér: Miroslav Holeňák
J. Dostál – Oulehla (46. Dočkal), Zavadil, Vincour, Wala (81. Martinek) – Kudela (46. Jeleček), Cupák, Fulnek – M. Jaroň (70. Chwaszcz), Silný, Machalík
Na lavičce: Gergela, Tiahlo, Hrdlička
Trenér: Martin Onda
Rozhodčí: Radina – Kotalík, Cichra • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 545

Komentář

Od úvodního hvizdu se hrálo ve vysokém tempu, obě mužstva aktivně napadala, ale byl to Varnsdorf, který si připsal první střelecký pokus. Po rohovém kopu si na přední tyč seběhl Stránský, jeho hlavička nicméně skončila v náruči připraveného Dostála. Kroměříž poté přitvrdila, což vyústilo hned ve tři žluté karty v rozmezí tří minut. Časomíra přitom ukazovala pouze patnáct odehraných minut. Po půlhodině hry se míč dostal opět ke Stránskému, ale ani jeho druhý pokus brankou neskončil, když jen těsně minul tři tyče.

Více než pět stovek diváků se radovalo v poslední minutě prvního dějství. Martin Kouřil se nemohl dívat na sérii nepřesných přihrávek svých spoluhráčů, převzal si míč, udělal s ním tři čtyři rychlé kroky do středu hřiště a zpoza vápna přes obránce vypustil razantní střelu přímo pod břevno.

Kroměříž udělala do druhého poločasu hned dvě změny v sestavě. Ze hřiště odešli Kudela s Oulehlou, které nahradili Jeleček s Dočkal. A oživení hry bylo znát. Právě střídající Dočkal se po rohovém kopu zjevil na zadní tyči a hlavičkou minul odkrytou bránu. Hosté od té doby převzali otěže hry a diktovali tempo zápasu. Na Vaňáka se valil jeden útok za druhým a právě varnsdorfský brankář několikrát skvělými zákroky podržel svůj tým. Spoluhráči se mu odměnili v 69. minutě brankou na 2:0. Gembický na sebe navázal jednoho z protihráčů a udržel míč, který následně posunul na Adelekeho. Ten nahrál Dennymu Samkovi, jenž střelou do horní poloviny branky zvýšil náskok Severočechů.

Hosté zdramatizovali zápas v 76. minutě. Střílený centr do pokutového území doslova trefil Michala Cupáka , který zaznamenal kontaktní branku. Varnsdorf ztratil dvoubrankové vedení v poslední minutě základní hrací doby. Centr Martinka propadl až na malé vápno přímo na nohu Šimona Chwaszcze, který vyrovnal. Když už to vypadalo, že se body budou dělit, předvedl Varnsdorf kombinační akci po pravé straně. Adeleke procpal míč do vápna, kde si ho našel Denny Samko a v 91. minutě vrátil vedení na stranu domácího celku.