08.05.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Dukla díky brankám Ullmana a Matějky vyhrála v Chrudimi 2:0

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté pražské Dukly v rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli v Chrudimi 2:0 a udělali další důležitý krok k přímému postup mezi elitu. Úvodní branku zápasu vstřelil v jeho úvodu Ondřej Ullman. Druhý uklidňující zásah pak po pauze přidal hostující střelec Lukáš Matějka. Pražané vyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů a jasně zůstávají první, Chrudim je na pátém místě soutěže.
bez branek
14' Ullman
70' Matějka
bez karet
35' Hašek
Sestavy
Floder – F. Novotný (76. Čolić), Míka, Toml, Kosek – Skwarczek – Záviška (76. Borkovec), Langhamer (76. Bauer), Kesner – D. Látal (82. Kutík), Mašek (76. Zvolánek)
Na lavičce: Šerák, Koukola
Trenér: Radek Kronďák
Rada – Vondrášek, D. Hašek, Peterka, Holiš, Ullman (74. Zeronik), Kozma (87. Barac), J. Hora, Kozel (77. Mešanović), Douděra (74. Moulis), Matějka (77. J. Jeřábek)
Na lavičce: Šťovíček, Ludvíček
Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Novák • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1820

Komentář

Pražská Dukla vyrazila do Chrudimi s cílem přiblížit se přímému postupu do FORTUNA:LIGY a na horké východočeské půdě začala dobře. Z úvodního tlaku dokázala nejprve dvakrát orazítkovat brankovou konstrukci. V sedmé minutě pálil hodně nebezpečně Martin Douděra, jehož rána lízla zadní tyčku, stejnou trefil o tři minuty později z ostrého úhlu také hostující David Kozel.

Tlak Dukly nakonec kromě šancí přinesl i gólovou radost. Centr z pravé strany byl prodloužen na Ondřeje Ullmana, který nadvakrát procpal míč až do chrudimské branky a otevřel skóre zápasu. V jednadvacáté minutě ještě zaplněný chrudimský stadion vystrašila tečovaná střela Jakuba Hory, která ale skončila těsně nad břevnem. Následně se stále výrazněji začali projevovat také domácí fotbalisté, za zmínku stojí například zakončení Jana Závišky, se kterým si ale brankář Rada poradil.

Poločasový výsledek 0:1 chrudimské hráče nakopl a ve druhém poločase domácí svému soupeři pořádně zavalili. Aktivní byli střelecky především David Látal a Daniel Kosek, k fantastickému výkonu se ale rozchytal brankář Filip Rada, jenž předvedl několik skvělých zákroků. Dukla si nakonec vítězství pojistila po jednom z protiútoků, který dorazil za brankáře Flodera Lukáš Matějka.

Pražané tak mají již náskok pěti bodů a výrazně se přiblížili k postupu do FORTUNA:LIGY, Chrudim i přes porážku zůstala pátá.