předevčírem | Jiří Paýr | Zápas

Táborsko po dvou gólech Heppnera podlehlo Vlašimi, baráž o FORTUNA:LIGU už má ale jistou

Foto: Kristýna Hejnová
Fotbalisté Táborska v 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli na hřišti Vlašimi 1:2. Skóre otevřel v 39. minutě hostující Ondřej Bláha, po přestávce ho však dvěma góly otočil Petr Heppner (na snímku). Vlašim tak po dvou porážkách zvítězila a v tabulce se posunula na sedmé místo. Táborsko je čtvrté, vzhledem k pozici rezervy Olomouce v elitní trojce a dalším výsledkům má ale dvě kola před koncem soutěže zajištěnou účast v baráži o nejvyšší soutěž.
60' Heppner
66' Heppner
39' Bláha
53' Osuagwu
84' Pikul
90+4' Hyský (asistent trenéra)
17' Skopec
25' Dordič
Sestavy
M. Kolář – Li. Pernica (46. Vachoušek), Breda, Kulhánek, Heppner – F. Dostál – Musil (70. Onije), Pikul, Planka, Beran (90+5. Biegon) – Osuagwu (55. Šubert)
Na lavičce: Vágner, Kareem, Kurka
Trenér: Dušan Binder
Pastornický – Tusjak, Koné, Bláha, Nsunzu – P. Plachý (82. Osmančík), Kateřiňák, Varačka, Skopec (74. J. Mach) – Svatek (74. Šašinka), Đorđić
Na lavičce: Kerl, Novák, Kopáček, Sojka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Trska – Vodrážka, Kotalík • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 450

Komentář

Utkání začalo celkem zajímavou šancí z dílny domácího celku, který před úvodním hvizdem nebyl v dobrém rozpoložení. Střela zpoza vápna prosvištěla těsně nad břevnem Pastornického branky a jeho spoluhráčům se viditelně ulevilo. Hosté se probudili a svými akcemi dokázali zaměstnávat obranu soupeře, vážnější situaci nicméně domácí brankář řešit nemusel. Hrál se celkem vyrovnaný fotbal, kdy se oba celky snažily o aktivní pojetí hry a vstřelení branky.

Další nebezpečí si ale připsala domácí Vlašim. Po necelé půlhodině hry se dostal do přečíslení Osuagwu společně s Pernicou a Pikulem. Prvně jmenovaný hráč našel nabíhajícího Libora Pernicu, ten však nedokázal poslat míč přesně do míst, kde byl volný Pikul. Hosté se nejvážněji osmělili ve 34. minutě a pořádně si při tom kostru protáhl Marek Kolář, který vyrazil jedovatou střelu na roh. S blížícím se závěrem prvního poločasu se dokázali prosadit Jihočeši. Nepřehledná situace ve vápně vyústila v zakončení Ondřeje Bláhy, který se nejlépe zorientoval a procedil míč do sítě.

Domácí hledali rychlou odpověď a přišel s ní Pikul, ale jeho střelu Pastornický dokázal vyrazit mimo tyče. Úvod druhého poločasu přinesl jednu změnu v domácí sestavě, ale herní projev byl lepší na straně jihočeského celku, který se mohl dostat do dvoubrankového vedení. Míč si navedl Dordič a jeho rána prolétla jen těsně vedle tyčky Kolářovy brány. 

Nedáš – dostaneš! Tak zní známé pořekadlo, které potvrdil domácí výběr. Netrvalo dlouho a ke střele napřáhl na druhé straně hřiště Petr Heppner, jehož pokus zapadl přesně do sítě. Vyrovnávací branka Středočechy nabudila a v 66. minutě skóre otočili. Petr Heppner zůstal po autovém vhazování schovaný ve vápně, následně se dokázal uvolnit a pohotovým zakončením poslal Vlašim do vedení. 

Hosté se snažili rychle zareagovat a tlačili se na útočnou polovinu, ale jejich snaha vždy ztroskotala na dobře organizované vlašimské defenzívě. Svěřenci trenéra Nádvorníka se postupem času stále více tlačili do ofenzívy a Vlašim mohla využívat především rychlé brejky. Jeden z nich skončil rohovým kopem. Po něm se mohl prosadit Štěpán Beran, jenže do cesty se mu postavil spoluhráč, který zabránil téměř jistému gólu. Táborsko tak stále zůstávalo ve hře o body, ale v závěru utkání si Vlašim svůj náskok dokázala pohlídat.