11.05.2024 | Jan Prošek | Zápas

Kroměříž získala bod za remízu s Chrudimí

Foto: mfkchrudim.cz
Fotbalisté Kroměříže ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Chrudimí 1:1. Hosté šli do vedení brzy díky brance Závišky. Po poločase se ovšem podařilo srovnat domácímu Hrdličkovi.
55' Hrdlička
6' Záviška
37' Houser
43' Fulnek
43' Onda (trenér)
62' Gergela
90+3' Silný
74' Šerák
85' Koukola
Sestavy
Gergela – Wala, Tiahlo, Hrdlička (77. M. Jaroň), Houser, Silný, Vincour, Martinek (65. Kiška), Fulnek, Chwaszcz (65. Dočkal), Machalík
Na lavičce: Dostál, Heinz, Mlčoch, Surynek
Trenér: Martin Onda
Šerák – Koukola, Záviška, Kesner (90+3. Toml), D. Látal (68. Kosek), Čolić, Langhamer, Mašek, Skwarczek, F. Novotný, Míka
Na lavičce: Floder, Borkovec, Kutík, Bauer, Ruiz
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Hocek – Podaný, Mojžíš • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 346

Komentář

Diváci, kteří si nechali ujít úvodní minuty zápasu, mohli přijít o první branku utkání. Už v 6. minutě se snesl přesný centr před domácí branku a na zadní tyči si dobře počínal Jan Záviška. Jeho zakončení hlavou zapadlo přesně k tyči. Hostující Chrudim se velmi rychle dokázala dostat do vedení. Krátce po půlhodině hry mohli hosté navýšit náskok, ale balon o malý kousek minul branku. Po prvním poločase platil stav 0:1.

Domácí fotbalisté vstoupili aktivně do druhého poločasu, což vyústilo ve vyrovnávací branku. Tvrdou ránou se v 55. minutě dokázal prosadit Lukáš Hrdička. Ujala se jeho rána ze střední vzdálenosti. Nechybělo mnoho a Chrudimi se podařilo znovu získat vedení. Čtvrthodiny před koncem hlavičkoval Filip Novotný, ale jeho pokus mířil do tyče.

Kroměříž se nedokázala ve zbytku zápasu dostat do výraznější šance, naopak ve třetí nastavené minutě hosté svou šanci neproměnili. Utkání, které mnoho fotbalové krásy fanouškům nenabídlo, skončilo nerozhodně 1:1 a oba kluby braly bod.