předevčírem | Aleš Strouha | Zápas

Žižkov neudržel vedení a remizoval s Varnsdorfem, hostům zajistil bod Gembický

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Žižkova v utkání 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGy remizovali s Varnsdorfem. Domácí celek šel po necelé půlhodině hry do vedení po trefě Marka Richtra, Severočechům se ale zkraje druhé půle podařilo zásluhou Dominika Gembického srovnat na konečných 1:1. Viktoria tak po dvou výhrách v řadě potřetí bodovala stejně jako varnsdorfský celek, který z posledních tří kol vytěžil pět bodů a na předposlední Prostějov má náskok dva body. Hanáci ovšem mají k dobru nedělní duel s pražskou Duklou.
27' Richter
49' Gembický
37' Broukal
20' Vojta
55' Kříž
90+1' Kubista
Sestavy
Bajza – M. Richter, Broukal, Tregler, Klusák – Petrák, Jirásek – Muleme (66. Řezáč), Sixta (73. Rosa), Batioja (90+3. Kozojed) – Sodoma (66. Toula)
Na lavičce: Kotek, Ret, Hönig
Trenér: Marek Nikl
Pešl – Vlk, Polyák, Kubista, Juzvak – Kosař, Kříž (83. Dufek), Stránský – Samko (87. Rudnytskyy), Vojta (90+1. Adeleke), Gembický (87. Podzimek)
Na lavičce: Vaňák, Kubr
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Pospíšil • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1204

Komentář

Souboj dvou týmů, které se chtějí před závěrečnými koly vyhnout záchranářským starostem, začal na stadionu pod žižkovským vysílačem velmi opatrně. Přesto se hned v 6. minutě hry dostal do velmi slibné střelecké pozice Denny Samko, svou ranou ale pouze vyprášil rukavice brankáře Bajzy. V 19. minutě pak hosté dokonce po rychlém protiútoku dostali míč do brány, gólové zakončení Matyáše Vojty bylo z ofsajdové pozice a gól tak neplatil.

Velkou šanci ke skórování pak měl ve 23. minutě znovu Samko, jeho pohotové zakončení z malého vápna skvěle vyrazil Bajza na roh. Domácí byli sice častěji na balonu, avšak do zakončení se prakticky nedostávali. O to šťastnější tak byli ve 27. minutě, kdy je střelou zpoza vápna poslal do vedení sváteční střelec Marek Richter. Pár minut před odchodem do kabin mohl srovnat ranou z dálky obránce Jakub Kosař, brankář domácího celku ale jeho ránu bravurně vyrazil na rohový kop.

Po změně stran se obraz hry zcela změnil. Hned ve 49. minutě se totiž za hosty prosadil Dominik Gembický a od té doby byli hráči Varnsdorfu jasně lepší. Severočeši měli celou řadu velmi slibných šancí a domácí se dlouhé minuty prakticky jen bránili. Obrat mohl dokonat Stránský, který v 61. minutě zamířil těsně mimo. Domácím pak o malou chvilku později pomohla i branková konstrukce.

Až v závěrečné dvacetiminutovce se hra opticky alespoň částečně vyrovnala. K vidění ale nebyly žádné další šance a utkání tak skončilo dělbou bodů za remízu 1:1.