11.05.2024 | Jan Prošek | Zápas

Hušbauer z penalty zachránil Příbrami bod ze zápasu s Jihlavou

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Jihlavou 1:1. Branky v U Litavky padaly až po poločase. Jako první se prosadili hosté zásluhou Fraňka, ale Příbram srovnala z penalty zásluhou Hušbauera.
71' Hušbauer (pen)
48' Franěk
bez karet
74' Piško
Sestavy
Melichar – Brabec (65. Nkwinga), Jahić, Fišl, Antwi – Coňk, Švestka – F. Matoušek, Hušbauer, Nečas – Fall (81. Čejka)
Na lavičce: Babka, Dudl, Hošek, Elshaal, Hudec
Trenér: Jiří Kohout
Soukup – Farka (89. Tureček), Piško, Vedral, Chytrý, Křehlík (60. Ogiomade) – T. Franěk (60. T. Svoboda), Lacko (76. Shudeiwa), A. Pešek – Araujo-Wilson, Šancl (60. Selnar)
Na lavičce: Mastný, Sagna
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Pechanec – Šimáček, Černoevič • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 560

Komentář

První výraznější šanci si v zápase dokázali vypracovat fotbalisté domácího celku, ale brankář Soukup vytáhl míč po hlavičce Falla na rohový kop. Po této, z pohledu střelce, neúspěšné akci, tempo hry výrazně opadlo a do poločasové přestávky už diváci žádnou příležitost neviděli. Fotbalisté sice předvedli několik zajímavých akcí, ale vždy chyběla přesnější finální fáze. Po první části zápasu tedy platil bezbrankový stav.

Podobně jako první poločas, začal i ten druhý, a to velkou šancí. Ve 48. minutě rozehrával hostující celek rohový kop. Centr před branku byl sice přetažený, ale nakonec po zpětné přihrávce dokázal zakončit zhruba z penaltového puntíku Tomáš Franěk. Tvrdou ránou poslal Jihlavu do vedení. 

Dlouhou dobu držel hostující celek těsný náskok, ale důležitý moment přišel dvacet minut před koncem utkání. Hlavní sudí Ondřej Pechanec nařídil pokutový kop, který dokázal v 71. minutě střelou k tyči proměnit Josef Hušbauer.  Vyrovnaný stav mohl zrušit domácí Fall, jehož povedené zakončení dokázal zastavit brankář Soukup. Následně mohli v samotném závěru hosté překlopit zápas na svou stranu, ale Arauja nedokázal prostřelit brankáře Melichara. I kvůli tomu duel skončil smírně 1:1.